torstai 24. huhtikuuta 2014

Projekti Tiiti

Kerroin varmaankin joulukuussa meidän karvakorvien määrän lisääntymisestä. Meille tuli tällöin Tiiti. Tiiti on äitini länsigöötanmaanpystykorva narttu. Syntynyt lokakuussa 2013, ikää tällä hetkellä 6 kuukautta. Viralliselta nimeltään Wäliharjun Dallas Diwa. Ja nyt Tiiti on Kannuksessa.

Vinna lähti hoitoon äitini luokse. Se on siellä loppukevään sekä myös alkukesästä. Kotiin se tulee takaisin heinäkuun alussa, kun tulen takaisin ulkomailta työssäoppimasta. Siihen asti se saa nauttia maalaiselämästä kahden göötin kanssa. Tai no Martan juoksuahan odotetaan edelleen, että se saataisi astutettua lähiaikoina. Pieni gööttipuppeloita siis toiveissa. Martan tulevasta pentueesta voi lukea lisäinformaatiota Martan kasvattajan kotisivuilta ;) Tiedossa varmasti lupaavia harrastuskavereita sekä näyttelyihin että harrastuksiin!

Mutta mikä ihmeen projekti Tiiti? Sitä saattaa moni ihmetellä. Toisin kuin muut koiramme, Tiiti on elänyt koko ikänsä maalla. Ei se siellä ole kohdannut oikeastaan juuri mitään ihmeellistä. Elänyt tavallista kotikoiran elämää. Ongelmia alkoi ilmetä, kun treenihallilla Tiiti ei halunnut mennä betonilattian päälle tai pentunäyttelyssä kävellä pitkin outoa lattiaa. Jo pennusta asti se on tehnyt ulkona myös ns. jäätymisiä, eli se saattaa yhtäkkiä vaan jäätyä (esim. hihnan kiristyessä tai jonkun rakennuksen vieressä) eikä halua liikkua. Tehtiin myös huomioita, kuinka se pelkää erilaisia alustoja. Se on arka erilaisille pinnoille. Tämä on suuri syy sille, miksi se on nyt Kannuksessa.
Helmi & Martta
Koska opiskelen itse Kannuksessa kennellinjalla, koen että minulla on hyvät mahdollisuudet koulun puitteissa yrittää saada Tiitin alustapelkoa pois. Täällä se joutuu väistämättä kohtaamaan kaikkea jännittävää, se pääsee mukaan käytännöntunneille erilaisiin paikkoihin sekä oppitunneille opiskelemaan kaikkea uutta ja jännittävää ;) Totta puhuen en usko, että siltä sen alustapelkoa saadaan häivytettyä pois, mutta uskon sitä voivan lievittää. Tällä hetkellä se tekee totaalisen stopin vieraalla alustalla eikä kykene syömään eikä liikkumaan. Tähän olisi tarkoitus saada kuitenkin edistystä.

Ajattelin koota blogiin päiväkerrallaan huomioita siitä, mitä Tiiti on päässyt kohtaamaan ja miten se on reagoinut niihin asioihin. Sain myös ohjeet juurikin Tiitin alustoille totuttamiseen koulusta ja katsellaan miten tämä lähtee sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)