torstai 30. kesäkuuta 2011

agilityilyä pitkästä aikaan

Käytiin maanantaina pitkästä aikaan agilitytreeneissä Helmin kanssa, kun en saanut Lakua mukaan johtuen Maisan ja Lakun muutosta. Sofia tuli maanantaina juuri ennen treenejä meille ja oli pieni kiirus lähteä sitten lähes heti treeneihin kun saatiin tämän tavarat vietyä meille.
Meitä oli viis koirakkoa paikalla ja tarkoituksena oli SM-kisojen hengessä tehdä maksien muunneltu hyppyrata, muuten oli ihan sama, mutta lopussa sitten kuvioon tuli mukaan putki ja puomi (joka kumosi hyppyradan sit kokonaan). Aluks meni maksit, sitten medit ja sit viimeisinä minit. Helmi oli sit kokonaan viiminen koirakko, mutta Alman kanssa sovittiin, että jatkossa jos Helmi tulee mukaan se on sitten ensimmäinen, sillä oli niin väsynyt jo loppua kohti.

Mua vähän epäilytti, miten se rata sujuisi meiltä, oli niin paljon kaikkea muistettavaa, mut tiesin ainakin että koira osaa kunhan mä näytän sille oikean radan. Ainoa ongelmakohta oli meille sit lopulta pituuden jälkeinen hyppy, kun en ollut tarkkaan ajatellut miten Helmin sille lähetän. Näinpä mulla oli sit pientä säätöä siinä, kun hukkasin koiran selkäni taakse ja se kiersi sitten mun toiselle puolelle katsomaan et mitä nyt tehtäisiin. Putkelta tullessa hypylle ja kepeille, tapahtui myös koiran hukkaaminen taakse, siinä mun pitää selkeesti olla tarkempi etten oikeesti jätä sitä koiraa selän taakse.
Kivat treenit oli ja koirakin selkeesti tykkäs kun pääs taas pitkästä aikaan agiliitelemään, vaikka vähän epäilinkin että mitä siitä sit tuleekaan ja jaksaako toi yhtään tehdä. Jaksoi se ja oon tosi ylpeä siitä, oli ihan kauhee hellesää ja silti toi jaksoi toimia siellä kentällä.

Nyt ollaan tiistai-torstai välillä käyty joka päivä sellanen 6km lenkki ja koira on luullut kuolevansa tuolla helteessä ja niin on kyllä omistajakin. Tänään sitten en viitsinyt ottaa koiraa mukaan saattamaan enää lenkin jälkeen Sofiaa juna-asemalle, oli parempi jättää se kotiin lepäämään kun ottaa tonne helteeseen mukaan. Raukka luuli oikeasti kuolevansa takasin tulomatkalla tänään päivällä kotiin ja meinasin jo että miun täytyy kantaa se kotiin asti. Mut onneks se pääsi sitten kahlailemaan jokeen ja piristyi huomattavasti. Järjettömän kuuma tuolla nyt aina kun menee ulos! Mut silti ei oo talvea yhtään ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)