tiistai 16. heinäkuuta 2013

näyttelykoira

Käytiin Vinnan kanssa sitten Oulussa viikonloppuna koiranäyttelyssä. Saatiin näyttelypaikalle kyyti Aawa-aussien omistajan Eveliinan äidiltä, suur kiitokset sinne päin! Oli kiva nähdä Eveliinaa & Aawaakin pitkästä aikaa. Hehän olivat siis syksyllä minun ja Vinnan luona Kannuksessa viikonlopun.

NUO-EH NUK2
Oulussa oli tuomarina belgialainen Theo Leenen, josta selvisi minulle paikan päällä erittäin pian, että pitää täysin eri tyyppisistä koirista. Vinna sai EH:n ja sijoittui luokassaan toiseksi, eli viimeiseksi. Kumpikin nuorten luokan narttu sai EH:n. Vinnan arvostelu: "20 months old girl. Feminine head. Correct ear set and correct bite. Good neck, shoulder & topline. Nice tail. Well angulated. Good bone and feet. Chest still a little bit flat. Good coat & colour. In the movement narrow in the front and in the back end." Todella hyvä arvostelu siis, vaikka tuomari pitikin ihan erilaisista aussieista! Vinnassa oli siis lähinnä huomautettavaa sen liikkeissä ja rintakehässä.


Kun Vinna oli käynyt kehässä, lähdettiin melkeinpä suoraan kävelemään juna-asemalle päin. Saatiin mukava pieni Oulu-kierros ja Oulu onkin nyt korkein paikka Suomessa missä oon ite käynyt! Sitä ennen se on ollut Kannus ;)

Sunnuntaina käytiin Vinnan kanssa paimentamassa ja tiivistetysti oli tosi mukava reissu. Vinna oli ensin lampailla liinassa, sen jälkeen irti ja eiköhän sillä nyt jonkunlaisia taipumuksia ole! Muutaman kerran kokosi lampaat tosi hienosti, itse tein niin suuria virheitä että koiralla oli täysi työ yrittää niitä paikkailla. Ensi kerralla ehkä paremmin. Voi kunpa saisikin tuolle koiralle omat lampaat mitä paimentaa, niin hienoa se oli kun koira rohkaistui ja tykkäsi selkeesti :)
Särmä oli myös ihmettelemässä lampaita ja aussieiden paimentamista (ja vieraita aussieita). Oli oikein hieno pieni taas ja tosi reipas!



Eilen sitten tokoiltiin. Vinna teki tosi kivaa seuraamista ja jäävät sujui hyvin. Myös luoksetulo onnistui oikein mukavasti. Oon niin ylpeä sen seuraamisesta, sillä se seuraa niin hienosti omaan makuun!

Särmä yrittää lähteä lentoon!
Tänään nähtiin Elina sekä Elinan koirat Anni, Nelli ja Myy. Myytä en olekaan vielä aiemmin nähnyt, joten nyt oli korkea aika nähdä sekin. Vinnasta olis ollut tosi kiva leikkiä pikkukoirien kanssa, ainoo vaan että kun se luulee itse myös olevansa pikkukoira niin leikkiin saa puuttua tosi paljon ettei se jyrää pienempiä.
Särmästä ensin Myy oli tosi kiva kaveri, mutta kun Nelli ei ollutkaan niin kiva niin ei ollut sitten Myykään enää. Mutta reippaasti pentu jaksoi ja Elinallakin asettui heti taloksi - mylläsi lelulaatikon, leikki leluilla, järsi puruluuta ja kävi nukkumaan! Oli tosi kiva nähdä, vähän Elinan kanssa mietittiin josko mentäisiin käymään Helsingissä perjantaina.

Yritä näistä sitten saada kuvaa vierekkäin!
Vinna matkusti pitkästä aikaa tänään bussissa ja Särmä ensimmäistä kertaa. Mentiin kaksi 10-15 minuutin pätkää bussilla ja molemmat meni oikein hienosti. Vinna meni paremmin kuin koskaan aiemmin ja se oli oikein rauhoittavana esimerkkinä pienelle Särmälle.


Tämän postauksen kuvat Vinnasta on ottanut Päivi Väätäinen, kiitos kuvista! Loput on itse ottamiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)