perjantai 6. maaliskuuta 2015

Dansku tottistelee

Saatiin eilen hallilla vinkkejä Danskun kanssa hiljaiseen tekemiseen. Eli perusasennossa heitellään makupaloja maahan -> koiran vire rauhallisemmaksi ja siitä suoraan pieni pätkä seuruuta ja palkka hiljaisuudesta. Eilen tämä toimi hyvin, tänään huonommin. Saatiin onnistuneitakin pätkiä, mutta välillä tuolla "purkautui" se vinkumattomuus sillä että se syöksähti huutamaan. Mut pääasiassa meni hyvin ja tullaan näitä treenejä tekemään jatkossakin. Yritän opettaa sille sanaa siihen, että lähdetään rauhassa liikkeelle.

Mä olen vihdoin näin yli puolenvuoden tietokonettomuuden jälkeen saanut uuden laturin läppäriin ja pääsen ihan koneella kirjoittelemaan tänne. Niin huippua verraten puhelimella ja tabletilla kirjoitteluun. Alkuun jo mietin, että mitä mä edes teen tietokoneella enää, mut on tää silti vaan ihan parasta että on taas kone jota voi käyttää. Pitää vaan silti huolehtia, ettei toi tabletti jää ihan tarpeettomaksi, kun on sellanen tullut syksyllä hommattua ;)

No mutta siis, käytiin eilen hallilla ja käytiin tänäänkin hallilla. Kovasti treenataan tuleviin koitoksiin, jotka häämöttää edessä. Olisi tarkoitus siis hakea avoimesta luokasta Tk2 tai vaihtoehtoisesti vain yksi ykköstulos ja siirtyä kisatauolle miettimään ja pähkäilemään ylempien luokkien liikkeitä. Alkuunhan mulla oli tarkoitus käydä Danskun kanssa kisaamassa vain TK2 verran ennen sääntöjen muuttumista, mut pikkuhiljaa mieleen hiipinyt ajatus siitä, että jos sitä kuitenkin yrittäisi niin pitkälle kuin taidot riittää molemmilla. BH-koetta olen katsellut ja pohtinut, mutta tarttis vaan alkaa iskostaa sitä kaaviota omaan päähänkin, että pääsis sinne kokeeseenkin jos paikka jostain saadaan. Kesään mennessä jos saisi BH:n tehtyä ja kesän kuluttaisi metsäjälkiä tehdessä. Olis suunnitelmat alkaa viestiäkin treenaamaan, mutta metsäjälki on helppoa kun ei oo periaatteessa kenestäkään riippuvainen ja voi käydä treenaamassa miten itseä huvittaa.

Eilen tehtiin hallilla lähinnä hiljaisuusharjoituksia, muutama kerta hyppyä, paikkis, luoksetulo ja sit lähdettiin kotiin. Saatiin luoksetulon stoppiin vinkkejä, Dansku on alkanut hiipimään siinä vähän. Muuten tuo teki kaiken ihan omaan tapaansa ja hyvin enkä voinut olla muuta kuin tyytyväinen sen tekemiseen.

Tänään jatkettiin hiljaisuusharjoituksilla, tehtiin huutoseuruuta etäpalkalla, otettiin jäävät, luoksetulo, hyppyä, paikkista, kaukoja ja noutoa. Tuntuu, että treenattavia juttuja vaan tulee kokoajan lisää, mutta onneksi on koira, joka rakastaa yli kaiken tehdä. Tämän päivän hiljaisuusharjoituksista kerroinkin yllä. Etäpalkkaseuruussa Dansku edisti ihan järkyttävän paljon estäen kävelyä. Se etäpalkka ei siis ole toimiva juttu tässä vaiheessa, kun haluan ylläpitää sen hyvää seuraamista. Ehkä pienissä määrin voisi toimia, mutta tänään ei niinkään. Jäävät oli ok, Dansku jää sekä maahan että seisomaan hyvin.

Luoksetulossa vapautin Danskun aina liki suoraan käskyn annon jälkeen ja yritin tehdä käskystä painokkaamman ja muutenkin napakamman. Ja hyvin tuo teki, paremmin kuin eilen. Itse oppii kokoajan uutta tuon kanssa, kun saa miettiä mitkä toimintatavat ovatkaan meille niitä parhaimpia.

Hyppyä tuo teki hyvin. Ekalla kerralla yritti karata etäpalkalle, mutta sen jälkeen toimi. Moneen treenikertaan ei ole enää kolissut ja koira toimii hyvin. Ainoastaan sen eteentulon ja sivulletulon kanssa olen saanut tehdä harjoituksia, että kumpi käsky nyt oikeasti tarkoittaa kumpaa. Tänään se pyrki "sivu" käskyllä tulemaan hypyn toiselta puolelta eteen istumaan ja kun sanon kotona treenaillessa "tänne" niin se pyrkii tulemaan sivulle... No, tämän suhteen ollaan treenattu ja treenataan edelleen.

Paikkis oli ok. Makasi ja odotti hienosti. Ainoastaan koiran luo palatessa ajattelinkin että jos vaihteen vuoksi menisinkin sen sivulle takaisin oikealta puolelta. No, tämä kannattaisi päättää ehkä aiemmin kuin koiran vasemmalla sivulla ollessa, sillä kun lähdinkin peruuttamaan pois niin sain koiran mukaani. Aina sitä oppii, vaikka maassahan sen olisi pitänyt pysyä.. Kaukot sujui tänään ihan huippuhienosti! Olen niin ylpeä tuosta, koska kaukojen suhteen olen itse ollut todella epävarma. Tänään koira teki oikealla välimatkalla hyvillä nousuilla kaukoja eikä näyttänyt kertaakaan siltä että tulisi esimerkiksi luokseni. Alkaahan tää työ tuottaa tulostakin!
Nouto sujui tänään oikein hyvin. Yritän opettaa Danskua palauttamaan kapulaa suoraan sivulle, olisi tavallaan koiran kannalta helpompi ja minimoisi virheitä. Toistaiseksi sanon Danskulle vielä kapulan palautuksessa sivu, jotta sen päähän iskostuisi sivulle palauttaminen. Kerran jätin sanomatta ja koira tuli istumaan puolen metrin päähän eteen.. Alkuun siis ollaan treenattu eteen palautusta, mutta ei sitäkään nyt tuollaisella välimatkalla ohjaajaan..

Vikana juttuna tehtiin hallilla ruutua. Ei olla koskaan ennen sitä Danskun kanssa tehty, mutta nopeasti tuo oppii. Tehtiin namialustalla ja tosi hyvin sain koiraa irtoamaan ruutuun ja pysymään siellä loppupalkan antoon asti. Tässä taas muistaa, että kun jonkun käskyn kunnolla opettaa, niin kyllä tuo sen osaa. Se on vaan omalla tavallaan niin varma tekijä. Nyt koputan varmuuden varalle puuta, koska nyt tämän jälkeen kaikki varmaan alkaa kaikkien liikkeiden suhteen murentua ;)

Mutta nyt on ollut paljon kivoja treenejä ja olen varma että kyllä tästä hyvä tulee, vaikka meidän tapauksessa se ei tulisikaan ihan niin hiljaa!
Tässä vielä linkki Purrin omaan pahisblogiin, Purri haluaa olla elämänsä oma tähti. Tästä syystä sillä on nykyään oma pahistelublogi ;)

2 kommenttia:

  1. ei sakusta ole viestiin juoksiaksi kyllä...

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)