tiistai 22. maaliskuuta 2011

tokoepistelyä

Me käytiin sunnuntaina siis again tokoepiksissä Tiltun koirakoululla Espoossa. Lopputulos oli hieno, vaikka mä aluksi pelkäsinkin, että miten siellä menee.
Mentiin nakkileluluokassa namit kädessä, jotta Helmille olisi jäänyt mahdollisimman positiivinen kuva siitä ja siinä me taidettiinkin onnistua!

Luoksepäästävyys 10 - 10
- Pysyi istumassa ja nuuskaisi vaan tuomaria, olin yllättynyt kun ei sen enempää kiinnittänyt huomiota.
Paikalla makaaminen ½min 9 - 27
- Jouduin antamaan kaksoiskäskyn, kun ei meinannut voida keskittyä muhun kun meidän vieressä oli iso koira. Pitäis vaan enemmän siedättää sitä isoihin koiriin ja totuttaa siihen että kaikki niistä ei oo pahoja.
Seuraaminen kytkettynä 10 - 20
- Meni tosi hienosti, juoksemisen kohdalla vähän jätätti, mutta muuten meni yllättävän hyvin.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - 20
- Meni kuten ennenkin, eli tosi hyvin. Hetken aikaa Helmin takapää oli ylhäällä, mutta se oli se hyvin pieni hetki ja laski sen lähes heti kokonaan maahan.
Luoksetulo 5 - 15
- Suurin pettymys. Ollut meidän vahvin liike viimiset kaksi vuotta ja nyt Helmi löysi jonkun tosi hyvän hajun, eikä ois halunnut lähteä mun mukaan. Taisin yli kolmesti käskeä, joten virallisissa olis mennyt hylätyksi, tossa luokassa oli vaan ns. loivempi arvostelu.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9.5 - 19
- On meillä tosi epävarma, kun ei seisominen oo kunnolla hallinnassa. Käsimerkillä sain koiran kuitenkin jäämään, vaikka pitikin vielä vilkaista taakse, että eihän se vaan mennyt maahan.
Estehyppy 9.5 - 19
- Tehtiin hyppy seuraamisesta, koska en ollut varma olisiko Helmi mennyt sitä lähettämällä, kun on kuitenkin sen verta epävarma (talvikaudella harjoiteltu kerran..). Tuomari huomautti, että ois voinut olla korkeampi este, mutta sen lannerangan takia halusin tehdä yhdellä laudalla.
Kokonaisvaikutus 9.5 - 9.5
- Tuomari kehui ja sanoi, että Helmi on innokas koira ja sillä on mahdollisuus menestyäkin paremmin. Harmitteli myös sitä, että se haju sattui juuri siihen luoksetuloon.
Pisteitä yhteensä 139,5/160 ja sijoitus 3.


Jäi sieltä tosi hyvä maku kyllä suuhun, oon ihan yllättynyt kun meni niin hyvin. Nyt vielä kun saa parit epikset alle niin ollaan ready to go virallisiin tokokisoihin! Saatiin myös HSKH:n tokoryhmäpaikka.

Tähän alle vielä Helmin ja Pampulasiskon posetuskuva tammikuulta Turun KV-näyttelystä.

Helmin ja Pampulan välillä Päivi pitkään harkitsi, kumpi lähtee meille sijoitukseen ja kumpi ei.

Kasvattajaryhmä vasemmalta oikealle: C. Lisa Lambada "Moona", C. Feel Felicity "Pampula", C. Freedoms Flame "Helmi", C. Kajsa Karamelli "Ansa". Elikkäs siis Moona on Helmin äidin siskon pentu, Pampula on Helmin sisko ja Ansa on Helmin tytär. Ei jäänyt epäselväksi minkä tyyppisistä koirista kys. tuomari pitää ;-) Moona oli VAK3, Pampula VEK2, Helmi VEK1 ROP-vet ja Ansa VAK1 ROP!

Kuvat on ottanut Malla Mäkelä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)