torstai 10. maaliskuuta 2016

Eläinlääkäripäivä

Meillä oli tiistaina aamupäivällä aika eläinlääkäriin kera Epun ja Danskun. Rokotusaika. Molemmat elikot osasivat käyttäytyä ja saatiin rokotettua ilman että piikkiä huomasivat. Pääsin kuitenkin kauhistelemaan ihan järkyttäviä rokotusten hintoja. Danskun rokottaminen maksoi 75 euroa ja Epun 45 euroa. Ihan tuhottoman kallista!

Samalla eläinlääkärireissulla puhuin lääkärin kanssa Tiitin mahdollisista virtsanpidätysongelmista. Saatiin resepti Propaliniin, jota voidaan kokeilla mikäli ongelmat jatkuu. Tiiti on siis sterkkauksen jälkeen alkanut ilmeisesti unissaan pissailemaan välillä alleen. Tämän avulla päästään testaamaan katoaako ongelma kokonaan vai jatkuuko sitä edelleen.

Saman päivän iltapäivällä kävin koirien kanssa pellolla. Göötit painivat omaan tyyliinsä kirmaillen ja Dansku välillä yritti mennä pilaamaan niiden leikkiä. Heitin Danskulle kolme lumipalloa, joiden perässä sai kirmata ettei loikkisi keskellä muiden leikkejä. Kun poistuttiin pellolta ja oltiin kävelty hetki, aloin katsoa kuinka Dansku vain tärisi. Otin sen viereeni ja rapsuttelin vähän pähkäillen mikä sen on. Ulkona +4 eikä kylmä nyt ainakaan voinut olla loikittuaan pellolla.

Danskua rapsutellessani huomasin sen mahan olevan pallo. Se oli ihan pinkeä ja turvonnut. Mahaa ei pystynyt kunnolla painelemaan sen ollessa erittäin kova. Paniikkiviestiä äidille, kun ainoa mitä itselleni tuli siinä mieleen oli vatsalaukunkiertymä. Lopputulemana soittoa eläinlääkäriin ja todettiin tämän johtuneen mahdollisesti lumensyönnistä. Sovittiin että seurailen koiraa ja mikäli yrittää oksentaa niin suoraan eläinlääkäriin.

Kolme tuntia myöhemmin Danskun turvotus laski. Maha oli edelleen vähän pinkeä, mutta huomattavasti parempi. Kuinka suuri helpotus! Olin jo täysin valmistautunut siihen, että Dansku leikataan vielä vatsalaukunkiertymän takia. Ilta meni tarkkailun alla ja maha palautui normaaliksi.

Yhdentoista aikaan illalla Dansku alkoi oksennella mahanesteitä. Menin täysin paniikkiin ja olin varma että nyt se koira kuolee. Kaveri sai järkipuheilla onneksi ymmärtämään, ettei meillä ollut mitään hätää. Danskun suolessa kulki tavara ja se pystyi syödä ilman että ruoka oksennettiin ulos. Ei tarvinnut soittaa paniikkipuhelua eläinlääkäriin ja viedä koiraa röntgenkuvattavaksi. Onni kaikessa siis mukana onneksi.

Tämä vaan muistutti itselleni siitä, kuinka tärkeä tuo koira minulle oikeasti on. Luulin oikeasti menettäväni sen ja meidän yhteisen tarinan olleen siinä. Onneksi ei käynyt niin. Vielä kun itse muistaisi pitää järjen matkassa tällaisissa tilanteissa eikä heti epäilisi sitä kaikkein pahinta.

4 kommenttia:

  1. 75e tuntuu paljolta, kun on tottunut siihen 65e hintaan. Tosin halvemmallakin pääsee, kun hakee rokotukset tyyliin kunnalliselta, mutta ainakin toistaiseksi maksan mielummin hyväksi todetusta asiakaspalvelusta. Poroset menee rokotuksille vasta ensi keväänä, joten on aikaa miettiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kerinnyt jo tottua siihen et saa koiralle rokotukset 50 eurolla niin siksi lähinnä yllätti hinta :D Mut toi 75e on pääkaupunkiseudulla joissain paikoin jo ihan normihintaa, oli siis siedätyshoitoa lompakolle mahdollisesti tulevaisuutta varten :D

      Poista
  2. Tuommoiset oireet kyllä varmasti säikäyttävät aina! Itsekin vien koiran kyllä tosi herkästä eläinlääkäriin, jos vähänkään näyttää että on aihetta siihen :P.

    Meillä tuon penskan 1v. rokotukset on vasta kesällä, mut kylläpä niihinkin menee ihan näppärästi rahaa! Onneksi tuolla kotikonnuilla Joensuussa kaupungin ell on sekä edullinen että pätevä.. toinen murheenkryyni mitä olen alkanut jo miettimään on mahdollinen punkinestolääke, joka alkaa kohta olla ajankohtainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mä olen myös herkästi lähdössä jos yhtään näyttää siltä :D

      Rokotukset osaa kyllä viedä ihan kiitettävästi rahaa! Mulla on Danskulla ja Epulla nyt rokotusaika samaan aikaan ja Tiitillä taas ihan eri vuonna ylipäänsä. Sillä taitaa olla rokotukset tiedossa vasta ensi vuoden puolella. Toisaalta ihan kiva, että on näin hajautettua kuin et tarttis mennä kaikkien kanssa samaan aikaan ja syytää ell kauhea summa rahaa :D Meillä ei onneks punkkeja ole koirissa näkynyt ainakaan viime vuonna (kopkopkop), joten tarttee punkkilääkkeitä miettiä vasta jos joku alkaa punkkeja keräilemään.

      Poista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)