keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Hetkeksi koulut käytynä #eläintenkouluttaja

Lokakuussa 2017 aloitin opiskeluni Ylä-Savon ammattiopistolla Iisalmessa eläintenkouluttajaksi.
Mietin silloin elokuussa, että mitä sitä taas ihminen tekisi elämällään. Asioita pyöriteltyäni laitoin hakemuksia kouluihin opiskelemaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa. Mietin, että miksen voisi kehittää omaa ammattitaitoani opiskelemalla lisää tällaista "eläinhömppää" mitä kaikki muut katsoo minun touhuavan.

Vuoteen on mahtunut paljon uutta ja erilaista. Olen oppinut todella paljon ja nimenomaisesti onnistunut kehittämään omaa ammattitaitoani. Oli todellinen rikkaus, että pystyin suorittamaan ammattitutkintoa töiden yhteydessä (ja sain muuten vakituisen työpaikankin farmilta syyskuun alussa!!). Töissä sain mahdollisuuden kouluttaa erilaisia kotieläimiä ja miettiä kuinka opettaisin niille mitäkin. Koulussa meillä oli ihan huiput opettajat ja oli järjestetty paljon oivia oppimismahdollisuuksia. Luokkakavereista löytyi paljon uusia samanhenkisiä ystäviä.

Nyt tämän kuun alussa oli vihdoinkin tämän opiskeluvuoden jälkeen minun näyttöpäiväni. Valitsin näyttöeläimikseni koiran ja vuohen. Vuohista on tullut yksiä lempparieläimiä, joten se on ollut alusta asti selvää, että pidän ne minun näyttöeläiminäni. Tein näyttöni 6.-7.11. ja ne kaksi päivää olivat varmaan elämäni stressaavimmat. Pelotti ja ahdisti niin paljon, mutta sain kuin sainkin näyttöni hyväksytysti läpi!! Näin ollen olen nyt eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.

Minulla on ihan huippufiilis, sillä tämä tuntui aina niin kaukaiselta ja mahdottomalta jutulta. En pitänyt yhtään itsestään selvänä sitä, että pääsisin näytöistäni läpi valmistuen. Kouluaikana opin paljon uutta ja kehityin kouluttajana. Toivon, että kehitys jatkuu tulevaisuudessakin ja että tulen kehittymään eläintenkouluttajana jatkossakin. Tällä hetkellä tulen hyödyntämään taitojani töissäni.

Nyt ei muuta, kuin miettimään uusia tuulia tämän jälkeen! Vai pitäiskö sitä hetki antaa asioiden mennä ihan näin vaan? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)