maanantai 19. marraskuuta 2018

Kesä tiivistettynä

Näkisittepä kuinka monta blogitekstiä on luonnoksissa odottamassa julkaisuaan, mutta tuntuu typerältä julkaista suurinta osaa niistä enää nyt. Jospa tämä tulisi jopa ihan julkaisuun asti...

Kesä tuli ja meni, Nessa tuli laumaan ja Alma lähti takaisin äidin luokse elokuun lopulla. Alman panolomasta ei tullut panolomaa, sillä Alma pihtasi juoksujaan syksyyn asti ja Toivon silmäpeilaus meni vanhaksi elokuun lopulla. Uusintasilmäpeilissä Toivo sai diagnoosikseen epäilyttävän kortikaalisen kataraktan. Tämä tarkoittaa sitä, että Toivo on suljettu pois jalostuskäytöstä. Äärimmäisen surullinen ja pettynyt mieli, mutta olen todella onnellinen siitä, että meillä on jo Toivon tytär talossa. Pettymykset taitaa kuulua hyvin oleellisena osana tähän koiraharrastukseen.

Martan pennutkin tuli ja meni. Näistä lähti sijoitukseen ihana Ihanhelmi Bea Birttihirmu aka Lempi. Lempi asuu sijoituskodissa Turussa ja on toivottavasti jonain päivänä Helmivin -pentueen emänä. Jännää! Mitä olen Lempiä nähnyt, niin se on vaikuttanut kiltiltä, reippaalta koiranalulta. Toivottavasti sama suunta jatkuu!

Lempi. Kuva Katriina
Toivo kävi heinäkuussa paimennustaipumustestissä ja oli maailman onnellisin göötti! Toivo osoitti testipäivänä erinomaista paimennustaipumusta eikä epäröinyt tarttua tuumasta toimeen lemmujen kanssa. Paimennustaipumustestiä seuraavana päivänä Toivo kävi jalostustarkastuksessa ja sai kokonaisvaikutukseksi erittäin hyvän ja hyväksynnän jalostukseen. Alma kävi myös jalostustarkastuksessa ja sai kokonaisvaikutukseksi hyvän.


Nessa söi heinäkuun lopulla ihmisten kipulääkkeitä ja rokotukset vähän viivästyi. Syyskuun puolella ne olivat vihdoin varoaikoineen kunnossa ja kävimme kaksissa mätsäreissä. Ensimmäistä kertaa kehäillessään Nessa oli PUN1 ja BIS2. Esiintyi oikein nätisti ja oli reipas mätsäripaikalla. Isäkoira Toivo oli PUN2 aikuisissa koirissa. Toisessa mätsärissään Nessa sai sinisen nauhan eikä sijoittunut nauhakehässä. Tässä mätsärissä oli paikalla liki 60 pentukoiraa, joten en odottanutkaan mitään sen kummempaa. Tämä mätsäri oli hallissa ja tilanne oli alkuun Nessalle vähän jännittävä. Pentu selvisi päivästä kuitenkin hyvin ja reipastui paljon tapahtumapaikalla oleilun jälkeen.

Nessa PUN1 BIS2
Syyskuussa reissattiin Toivon ja Nessan kanssa Rovaniemelle, jossa oli vuorossa minun kouluviikko Ranuan eläinpuistossa. Samalla näin isää sekä Minniä ja Pipsaa. Kouluviikko oli hyvin mielenkiintoinen ja erilainen kokemus. Oli ihana, että meillä oli tällainen mahdollisuus! Nessan ensimmäiset junamatkat sujuivat hyvin ja se oli reipas junamatkalainen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)