maanantai 25. huhtikuuta 2011

LPR KV 24.4

Eli eilen käytiin Lappeenrannassa koiranäyttelyssä.

Aamulla noin klo 7 aikaan Niklas äitinsä ja tämän ystävän kanssa tulivat hakemaan mua ja Helmiä meiltä kotoa. Helmillä ja Oivalla oli pieni tutustumistuokio, jonka aikana Helmi kerkesi haukkumaan Oivan pystyyn. Siitä alkoikin sitten matka kohti Lappeenrantaa, välissä pysähdys ABC:lle, jossa pidettiin kahvitauko.
Lappeenrantaan saavuttiin vähän yli kymmenen ja kehässä oli vielä beaglet menossa. Beaglejen jälkeen vuorossa oli lunnikoirat, buhundit, kaanankoirat ja faaraokoirat ennen gööttejä. Buhundit loppuivat noin 10 minuuttia myöhässä, jonka jälkeen vuorossa olivat kaanankoirat ja faaraokoirat. Gööttejä oli yhteensä 12 kappaletta, joten ei mennyt kauaakaan että urokset oli käyty läpi. Oivan ja Niklaksen suoritus meni hyvin, lukuunottamatta Oivan ravaamista, joka ei tänään sujunut niin kuin piti. Heille annettiin siis tänään H.

Medän vuoro tuli pian päästä kehään, veteraaninarttuja oli kaksi kipaletta. Sitä ennen vain 4 koiraa oli saanut laatumaininnan erinomainen, eikä tuomari ollut epäillyt käyttää hyvääkään, joten epäilytti vähän, että mikä sieltä tänään tulisi meille. Kehään mennessä pelkäsin vähän H:ta ja EH:ta. Erittäin hyvähän on tietenkin ihan hyvä, mutta kun tiesi koiran olevan oikeasti rodunmukainen ja koiran yltävän varmasti erinomaiseenkin, tuntui EH myös vähän huonommalta.
Leni Finne oli tosi mukavan oloinen rouva, jutteli jatkuvasti sekä mulle että koiralle. Huolehti myös, ettei Helmi päässyt vahingossa putoamaan pöydältä, Helmille on tullut nyt jostain tavaksi, että se pakittaa pöydällä kun tuomari tulee kopeloimaan. Huoh. Kun kehäsihteeri ojensi meille punaisen nauhan, seisoin hetken paikallani, vilkaisin kehäsihteeriä ja aivot raksutti kiivaasti että mikä on punainen mikä on punainen mikä on punainen. Kun tajusin että se oli erinomainen, en voinut kuin hihkua onnesta!
Toinen veteraaninarttu sai EH:n, joten Helmi oli ROP-veteraani tiukalla tuomarilla!
Helmin arvostelu "8-v. Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, oikealinjainen nartun pää, alaleuka voisi olla voimakkaampi ja silmät tummemmat, hyvä kaula, hieman periksi antava selkä, riittävä eturinta, lyhyt ja pysty olkavarsi, oikeanmallinen rintakehä, ok takakulmaukset, liikkeessä takakorkea, hieman epävakaat kintereet."

Ei ollut siis mikään turha reissu meidän kannalta, sertin arvoista ei saatu tällä kertaa, mutta erinomainen oli tiukalta tuomarilta jo loistavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)