torstai 11. elokuuta 2016

Paimennustaipumustesti ja Porin KV-näyttely

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna matkattiin gööttien kanssa junalla Loimaalle, josta äiti meidät poimi kyytiin. Lauantaina oli tiedossa Tiitin ja Sylvin paimennustaipumustesti, ja sunnuntaina vuorostaan Sylvin ja Toivon näyttely.

Minulla oli Tiitin suhteen suuret odotukset. Tiiti on ollut se pieni paimenkoira, jonka odotin syttyvän paimennukseen täysin. Vielä paimennuspaikalla jännitti, sillä en tiennyt yhtään mitä se tekisi. Kova oli kuitenkin luotto siihen, että pieni Tii kyllä paimentaa. Näin ei kuitenkaan tällä kertaa käynyt ja suoraan sanottuna olin vähän pettynyt. Olisin odottanut Tiitille vähintäänkin tyydyttävää paimennustaipumusta, mutta koko koira ei osoittanut pienintäkään kiinnostusta nautoja kohtaan. Lopputulos oli siis ei paimennustaipumusta.

Tiitin paimennusvideo.

Tiin sisarukset paimensivat myös hyvin, joten senkin pohjalta aloin miettiä, että mikä meni nyt vikaan. Toisaalta ollaan lenkkeilty paljon lehmien laidunalueiden lähellä ja Tiitillä ei ole ollut mitään asiaa mennä aitaukseen päinkään. Lehmät on olleet Kannuksessa normipäivää ja se ettei niitä sen kummemmin ihmetellä. Toisaalta, näin nyt tällä kertaa. Ei mahdeta tälle mitään ei minä eikä koira, eikä tulos tule vaikuttamaan yhtään mihinkään. Silti omaan mieleen jäi vielä kutkuttelemaan, että josko päästäisiin jossain välissä kokeilemaan paimennusta lampaiden kanssa. Tämän siitä saa, kun omistaja ei halua uskoa ettei koiralla ole paimennustaipumusta ;)

Sylvi osoitti testissä hyvää paimennustaipumusta ja teki hetkittäin todella nättiä työskentelyä. Toivohan osoitti myös toukokuussa hyvää paimennustaipumusta eli tasaiset sisarukset. Sylvi hienosti kaarteli nautojen takana välillä ja pyrki pitämään ne samassa kasassa. Hienot ruotsintuonnit!

Sunnuntaina oli sitten tosiaan vuorossa Porissa KV-näyttely. Tuomarina näyttelyssä oli Hannu Talvi. Näyttelyyn oli ilmoitettu ihan mukavasti gööttejä, joten jännitettiin sitten kuinka meidän koirilla menee. Toivo aloitti gööttikehän olemalla ensimmäinen ja samalla ainoa junioriluokan uros. Sylvillä oli luokassaan yksi kilpakumppani. Toivon tulos oli JUN-ERI JUK1 ja Sylvin JUN-EH JUK2. Toivo jäi tällä kertaa ilman SA:ta, koska ei ollut parhaassa karvassaan nyt. Sylvin kohdalla tuomari rokotti isosta koosta (Sylvi onkin iso narttu) ja vielä löysästä koirasta.

Toivon arvostelu "Keskiharmaa. Hyvät värimerkit. Hyvä koko ja mittasuhteet. Oikeamuotoinen, vielä hieman kevyt pää. Hyvä kaula, säkä ja selkälinja. Hyväasentoiset raajat. Karkea peitinkarva. Pohjavilla irti. Täyspitkä häntä. Miellyttävä luonne. Hyvät suorat liikkeet.". Olen todella tyytyväinen tähän Suomen näyttelyiden korkkaukseen! Toivollahan ennestään siis vain Ruotsista yksi ERI kovatasoisessa luokassa erikoisnäyttelyssä.

Toivoa jännitti näyttelyssä vähän pöydällä ja tämä aiheutti itselleni pientä stressin poikasta. Toivo veti pöydällä maahan makaamaan yhdessä vaiheessa ja onneksi palautui jännityksestä vaikka jouduin sen sieltä maasta ylös nostamaan. Tämä tuli hampaiden katsomisen yhteydessä. Paljon on töitä pöytäkäytöksen suhteen tehty ja tullaan siis edelleenkin tekemään. Korkeita paikkoja Toivo ei muuten pelkää, joten en osaa yhtään sanoa mikä siinä pöydässä niin kovasti sitä jännittää.

Toivo 1v 1kk

Mulla olisi ihan hirmuisesti kirjotettavaa, mutta en viitsi kaikkea tähän yhteen kirjoitukseen lytätä! Lähiaikoina siis toivottavasti paljon tekstiä tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)