lauantai 30. kesäkuuta 2012

Mökkeilyä Karjalohjalla

Oltiin siis taas tänä kesänä viikko Karjalohjalla mökkeilemässä, kuten kahtena aiempanakin vuonna. Koirat olivat onnessaan kun pääsi juoksemaan vapaana pihalle aina ja Vinna rakasti kun sai käydä loikkimassa vedessä milloin halusi. Minni, Martta ja Vinna kävivät uimassa ja Helmi tyytyi kahlailemaan. Helmille ja Martalle tiputtelin veteen nameja ja Helmi sitten älypelinä yritti kovin saada niitä pois sieltä onnistumatta.

Mökkiviikko meni nopeasti uidessa, syödessä ja koirien painiessa. Nyt niille onkin kotona uni maistunut hyvin. Mökillä treenailtiin Minnin kanssa sivulla oloa, paikallaoloa sekä istu-maahan-seiso -sarjaa, Vinnan kanssa samoja sekä seuraamista+jääviä, seisomista (näyttely sekä toko) ja ravaamista. Martan kanssa treenattiin perusasentoa, istu-maahan-seiso -sarjaa, paikallaoloa ja näyttelyseisontaa. Viimeksi tarjosi kovin pelkkää seisomista ja nyt se tarjosi hirmuisesti vaan istumista ja kun yritin saada sen seisomaan niin sen jälkeen mentiinkin maahan. No eipä tuo nyt haittaa, viikko pari ennen Kuopiota pitää alkaa muistuttelemaan sille vaan, että mitä tarkoittaa nätti, että seisoo sitten siellä näyttelyssä loistavasti. Otetaan näyttelyseisomista kyllä nyttenkin lyhyinä pätkinä.
Viikon punkkisaldona vain meidän äidissä oli yksi kiinnittynyt punkki, Vinnassa sen sijaan näkyi kaksi liikkuvaa, vielä kiinnittymätöntä punkkia ja Minnissä yksi. Äidin punkin ansiosta mä näin viime yön unta siitä että mun kädessä oli punkki jonka jalat vaan heilui heilumistaan..

 Me mentiin Vinnan kanssa mökille vasta tiistaina, koska maanantaina meillä oli viimeiset tokotreenit. Tällä kertaa ei myöskään oltu mökillä sunnuntaihin asti, koska piti keretä välissä kotiin, sillä huomenna on australianpaimenkoirien erikoisnäyttely Ryttylässä.
Maanantaina tokotreeneissä tehtiin paikallaoloa sekä istuen että maaten. Istuen Vinna pysyy jo vaikka olisinkin jo pidemmän matkan päässä mutta maaten treenattiin vasta sitä että pysyy siinä edes silloin kun seison sen sivulla suorana. Yritin treeneissä jo, että mitä seuraa siitä että menen sen eteen, mutta kouluttaja kehotti vielä treenaamaan sivulla seisomista ja se oli itsestäkin paras ratkaisu. Tehtiin myös luoksetuloa, muiden koirien ohittelua, kiellettyä makupalaa sekä sivulle tulemista. Muiden koirien ohittelu meni aika perseelleen, sillä maassa oli niin paljon hajuja että Vinna meni niiden perässä eikä katsonutkaan muhun. Lopulta kun namit eivät Vinnaa kiinnostaneet, sain ohjeeksi vinguttaa Vinnalle lelua ja palkata sitä nameilla siitä että se katsoi lelun perään..Lopulta se meni kauheeksi säätämiseksi eikä Vinnaa voinut lelukaan lopulta enää kiinnostaa koska se ei saanut leikkiä sillä vaan sen suuhun tungettiin nameja. Sivulle tulemisessa sain ohjeita miten häivyttää käsiapua pois ja pitää sitä sitten treenailla kotona yksikseen enemmänkin. Kielletyssä makupalassa makupala oli vähän niin kuin targetin päällä maassa ja koiraa piti kieltää siitä ettei se ota sitä. Just oltiin treenattu paljon sitä että targetin päällä on nami ja sinne targetille pitää aina mennä hakemaan se nami ja sitten yhtäkkiä kielsinkin sitä siitä ettei sinne saa mennä, no eipä Vinna kuunnellut kun se olis vaan halunnut syödä sen namin sieltä päältä!



Vinna 7kk 3vk, 52cm/19,1kg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)