tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tokoa ja aksailua

Eilen meillä oli Vinnan kanssa toinen kerta HSKP:n pentutokoryhmässä Malminkartanon sirkuskentällä. Oltiin paikalla 25 minuuttia ennen kuin meidän treenit alkoi, joten kerkesi hyvin treenata edellisen kerran asioita vielä siinäkin.
Treeneissä meillä oli ohjelmassa luoksetuloa, seuraamista, istumista, seisomista,  ja maahanmenoa. Kouluttaja antoi myös vinkkejä katsekontaktin pitämiseen ja Vinnan vireeseen. Ainiin, tehtiin myös kasia! Ensin aloitettiin seuraamisella, katsekontaktin pidolla ja vähän niinkuin liikkeestä maahan ja istumaan menemisillä. Kokeiltiin Vinnan kanssa ensin nameilla ja sitten lelulla ja tässä kohti saatiin vinkkejä sen vireeseen ja tippuvaan katsekontaktiin. En ollut aiemmin tajunnutkaan palkata sitä joka hetki kun se otti katsekontaktin vaan vasta siinä vaiheessa kun se pudotti sen niin aloin huhuilemaan että missä se katse on. Nyt ruvetaan siis palkkaamaan katsekontaktista tuplasti enemmän kuin aiemmin. Vireeseen toivon, että saadaan vielä parempiakin neuvoja myöhemmin, mutta eiköhän näillä nyt jo hieman eteenpäin pärjätä.
Sillä aikaa kun jokainen yksitellen teki tuota edellisestä kohtaa, muut saivat kerrata edellisen kerran asioita. Sen jälkeen siirryttiin seisomiseen. Tehtiin istu-maahan-seiso sarjaa sekaisin ja osalla kerroista Vinna piti etujalat paikallaan ja välillä taas takajalat. Koska se ei kuitenkaan liikkunut sen enempää, niin katson ettei siitä ole mitään haittaa. Jollain tapaa olis kuitenkin kiva saada se pitämään toinen pää liikkumatta. Harjoiteltiin nyt vasta ensimmäistä kertaa muuta kuin näyttelyseisomista ja siihen ajattelin käskysanaksi top. Se on itselle vähän hassu sana, mutta eiköhän me sillä kuitenkin mennä.

Tänään me sitten ensin käveltiin Minnin ja Vinnan kanssa Korsoon Elinan luo ja siitä lähdettiin sitten Elinan kyydissä Ojankoon aksaamaan. Tarkoitus oli tehdä Vinnan kanssa putkea ja kujakeppejä ja Minnin kanssa hyppyjä, putkea ja puomia. Lopulta tehtiin sitten Vinnan kanssa putkea ja kerran puomi, Minnin kanssa putkea, hyppyjä, puomia ja keinua.
Molemmat pennut menivät tosi hienosti ja sai olla niihin tyytyväinen. Ensin Elinan piti pitää Vinnasta kiinni, että sain sen menemään putkeen, mutta muutaman toiston jälkeen se tuli itsekin kun kutsuin sitä päästä. Lopulta sain sen menemään putkeen myös kun tarkkaan vierestä ohjasin. Nealta ja Linnealta saatiinkin jo vinkkejä että palkka Vinnalle eteen eikä ollenkaan kädestä. Minnin kanssa sai jo todeta, että se on tosi kiinni kädessä, joten pitää senkin kanssa alkaa saada palkka muualle. Vaikka olishan toinen Helmi jo tosi kiva, kun se on niin helppo ohjata kun on kädessä aivan kiinni... :D Mutta jos ei nyt kuitenkaan!
Lopuksi vielä hieman tokoiltiin, otin tokohyppyä Minnin sekä Vinnan kanssa ja Vinnan kanssa vähän seuruuta. Molemmat oli kuitenkin jo aika poikki, niin siitä ei meinannut tulla mitään. Koska tokoiltiin pelastuskoirakentällä, siellä oli pelastuskoirille tarkoitettu rämisevä putki ja sen lisäksi vielä erilainen keinu. Näitä molempia tehtiin Minnin kanssa ja sujui oikein hienosti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)