maanantai 15. lokakuuta 2012

Lomailun rinnalla vähän tokoillaankin..

Jee ollaan treenattu ja voin oikeesti sanoa niin! Käytiin tokoilemassa kera Suskin, Katjan ja Roosan. Oli kyllä hauskat treenit monelta osin.. :D Tehtiin paikallaoloa, luoksetuloa, seuraamista ja tokohyppyä. Myös katsekontaktitreeniä ja maahanmenoja otettiin. Vinna tarjoaa nyt maahanmenoa aika paljon, perusasennossa se vaan yhtäkkiä heitti maahan kun luuli että haluan sen tekevän sitä. Ei se maahan mene vielä sillein kun haluaisin, mutta jo edistysaskel kun tarjoaa sitä noin ja selkeästi osaa sen myös käskystä kunnolla!

Tokohyppy on ihan alkutekijöissä, kun ei olla pitkään aikaan tehnyt sitä. Kyselin vinkkejä miten opettaa, kun en oo Helmille tainnut opettaa sitä millään kovin viisaalla tavalla. Palkataan nyt sitten esteen yli, tai no nyt annoin käsiavulla käskyn top ja kiersin sitä sanoen koiran viereen josta palkkasin ja vapautin. Tehtiin pari toistoa sitä ja saatiin vikalla kerralla onnistumaan kivasti.
Paikallaolosta olen ihan superylpeä! Tehtiin ensin vain Katjan ja Mokan kanssa, ensin istuen ja sitten maaten. Luotto koiraan oli täysi nolla, koska en uskonut sen tekevän mitään. Koira kuitenkin pysyi paikallaan jee! Seuraavan kerran tehtiin sitä niin, että vasemmalta oikealle rivissä oli Nana,  Suskin koira, Vinna ja Mokka. Olisi voinut olla ehkä helpompi Vinnalle olla reunassa, mutta hyvin treeni sujui tuossakin! Ensin taas istuallaan ja lopulta uskalsin laittaa sen maahankin kun pysyi istumassa. Maassa kävin palkkaamassa tiheästi ja oli tosi lyhyt välimatka, mutta koira pysyi! Ihan tajuttoman hienoa, koska en olis uskonut sen tuossa häiriössä pysyvän.

Luoksetulo tehtiin pari kertaa kentällä ja kahdesti myös kujan läpi. Hienosti tuli suoraan mun luokse, eikä käynyt muiden koirien luona. Sivulle tulemisen taidan jättää siitä vielä pois joksikin aikaa ja keskittyä vauhtiin, nyt tuli nimittäin aikas laiskasti luokse. Toisella kerralla kujaluoksarissa Vinna varasti, mutta ei puuttu siihen sitten, sillä pääasia oli se, että koira tuli mun luokse ja sen se tekikin. Ei varastanut toisen koiran luo, vaan mun luo.
Ja sitten viimeisenä se seuraaminen. Ja siinä se ongelmakohta olen minä.. :D Koiralla kuulemma hyvä paikka ja seuraa hienosti, mutta mulle suurin ongelmakohta oli se, etten osaa imuttaa sitä oikein! Kokeiltiin myös lelun kanssa seuraamista ja saatiin siihen pari onnistunutta toistoa. Pitää tuota treenailla myös ominpäin, koska vaikutti sellaiselta keinolta että voisi toimiakin. Siinä ei tehdä perusasentoja ollenkaan vaan pelkästään koiran liikkuminen vierellä kontaktissa ja heti palkkaus. Sillä tavalla voidaan saada vinkupallo mukaan Viivin treeneihin ja niin ettei se käy siitä ihan kierroksilla.

Oon tosi tyytyväinen näihin treeneihin, paljon on asioita ohjaajasta ja sen osaamattomuudesta kiinni, mutta ehkä me vielä opitaan tässä yhdessä tuon koiran kanssa! Kiva huomata, että se on oikeasti aika taitava :)

Vinna pääsi myös olemaan lyhyitä pätkiä koirakärryssä, mitä se jostain syystä pelkää. Pitää sitä tehdä nyt enemmän tässä kanssa, että sais tuollaisen tyhmähkön pelon pois siltä. En tiedä voiko se siellä sitten huonosti kun se on liikkeellä vai miksi pelkää sitä. Junapelosta voisin sanoa jo, että ollaan päästy yli! Sunnuntaina Vinna oli valmis menemään junaan jo sisällekin kaikista parhaan Hipin perässä ja nykyään se aloittaa liikenneympyrällä asemalle kiskomisen, kun yhdessä vaiheessa se löi jo liikenneympyrällä jarrut pohjaan jos mentiin asemalle päin. Toivottavasti ensimmäinen junamatka pitkään aikaan menee hyvin sitten kun on vaan sen aika. Ehkä vasta messariviikonloppuna..
Huomenna oiskin vuorossa aksailua ja keskiviikkona tokoillaan taas samassa porukassa.

Jussi ja Vinna tulee tosi hyvin juttuun keskenään. Jussi on tosi kiltti "pieni" labukkamies, Vinna vaan yrittää opettaa sen huonoille tavoille.. Ulkona, kun kutsun Jussia luokse ja se lähtee tulemaan kohti, tulee sieltä Vinna pieni paholainen ja ottaa Jussia kaulapannasta kiinni ja alkaa kiskoa toiseen suuntaan ja hyppii Jussin eteen ettei se varmasti pääse tulemaan suoraan luokse. Onneksi Jussi on niin viisas poika, että tulee silti vaikka Vinna sitä yrittääkin estää. Ehkei keretä saada sitä ihan huonoille tavoille viikossa.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)