keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Agilityä ja nenänkäyttöharjoituksia

Tänään kennellinjan kolmannen vuoden opiskelijat järjestivät taas erilaisia koulutuksia hallilla. Heti, kun huomasin ilmoituksen näistä, ilmoitin omat koirani mukaan. Tiiti pääsi agilityn alkeet -ryhmään ja Danskun puolestaan ilmoitin tekemään etsintöjä ja hajuerottelua. Pitäähän se hyötyä tällaisista ilmaisista koulutuksista, joiden ansiosta ei tarvitse kerrankin itse suunnitella mitä treenaa ja miten treenaa.

Tiiti pääsi aamulla klo 10-11 hallille agilitykoulutukseen. Tehtiin siivekkeen kiertoa, hyppyjä ja putkea. Loppuun vielä pientä rataa, johon kuului kaksi hyppyä ja putki. Ohjaajalle jäi treeneistä tosi hyvä mieli, vaikken nykyään enää agilityä yhtään osaakaan (se vähäinen osaaminen mitä on joskus ollut, on poissa..). Kiva silti päästä välillä tekemään ja miettimään voisiko sitä lajia vielä herätellä omassa mielessä henkiin. Siivekkeen kiertäminen sujui ihan hyvin makupala-alustan avulla. Ollaan hyppyjen kiertoa tehty Tiitin kanssa, mutta ei se sellaisesta mitään muistanut enää. Putkea se ei myöskään meinannut muistaa, mutta palautui lopulta mieleen. Pieni ratapätkä sujui ihan hyvin, kun makupala-alusta oli esteiden lopussa targettina. Sinne Tii irtosi hienosti syömään nakkia. Kivat treenit ja suuri kiitos kouluttajille!

Danskun kanssa päästiin alkuun tekemään leluetsintää. Voi pienen saksalaisen järkytystä, kun joku vieras vei sen pallon pois. Hyvin pallo löytyi joka kerta, vaikka toisella kertaa Dansku sulkikin laatikon, jossa se oli. Näin ollen syntyi umpipiilo, jonka ympärillä koira pyöri ja pyöri, kun haju oli selkeästi. Kehuin tästä ja avattiin laatikko, jossa pallo oli. Muut kerrat sujui hyvin ja pallo löytyi joka kerta.

Toisena käytiin tekemässä Nose workia. Danskulla on niin supernenä ja se hyvin tajusi mitä siltä haetaan. Loppua kohti sillä oli selkeästi idea, mitä se etsii. Muille laatikoille se ei enää loppua kohti jäänyt vaan se selkeästi haki oikeaa laatikkoa ja jäi sinne paremmin nuuskimaan eucalyptuksen hajua. Tämä oli omasta mielestäni ehkä se kivoin juttu näistä ja selkeästi Danskustakin mukavaa.

Viimeisenä tehtiin Danskun kanssa hajuerottelua. Toisessa purkissa oli eucalyptuksen hajua ja toisessa ei hajua ollenkaan. Tätä ei pieni saksalainen voinut millään ymmärtää. Huusi vain ymmärtämättömyyttään ja välillä huitaisi tassullaan sattumalta toista purkkia. Yritettiin saada se nuuskimaan niitä purkkeja, mutta kuuntelemalla selvisi, ettei sen nenä käynyt siinä oikeastaan. Ei ollut purkit ihan Danskun juttu, kun tassuilla paiskittiin niitä eikä yhtään tajuttu että niitä voisi nuuskiakin. Parhaamme yritettiin, mutta ei ollut nyt ihan meidän juttu.

Koulutuksien jälkeen käytiin Danskun ja Tiitin kanssa treffaamassa Raju-saksanpaimenkoiraa. Ajatuksena, jos Dansku saisi siitä vähän juoksukaveria itselleen. Raju oli Astron jälkeen ensimmäinen koira, jota ei kiinnostanut Danskun sotahuuto. Lopulta kun molemmilla oli lelut suussa, juostiinkin vähän kimpassa, mutta ei vielä kunnon painia keskenään. Mietittiin, että voitaisi treffata uudelleenkin tässä vielä joku päivä, jos koirat muistaisivatkin toisensa.

Viikonloppuna ollaan poistumassa Kannuksesta reiluksi viikoksi ♥ Pieni kissa jää valitettavasti taas hoitolaan ja ainoastaan koirat lähtevät matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)