tiistai 15. helmikuuta 2011

♥ yhdessä ain kuljetaan

Tänään käytiin siis osteopaatti Maare Kaiperlan luona Sipoossa.

Helmin takapään kiputila oli suuri, ja kun Maare käsitteli koiraa, se tärisi koko ajan. Helmi kuitenkin loistavasti jaksoi odottaa, eikä koittanut päästä pois tms. Tuolla oli kyllä sentään rauhallista, kun ei ollut minkään eläinkaupan tiloissa, eikä eläinten tai asiakkaiden äänet häirinneet koiraa.
Helmi oli uskomattoman rauhallinen koko käsittelyn ajan. Nivelrikkoepäilyt saamme Maaren mukaan pyyhkiä pois mielestämme, alkavaa nivelrikkoa siellä ei ole, Helmi vaan on vanha koira ja se ei veny niin hyvin kuin ennen.

Maare löysi myös Helmin polvesta löysyyttä, joka oli vaikuttanut kinnerniveleen niin, että sekin oli löystynyt. Hän kuitenkin sanoi, ettei polven löysyys välttämättä näkyisi koiraa kuvatessa ollenkaan.
Mut parhaimpana jäi mieleen se, että Helmin selkä oli tosi kipeä. Maare huomasi heti, että Helmin lanneranka oli hieman vinossa ja aiheuttikin koiralle paljon kipuja. Hän myös veikkasi, että lanneranka oli alkanut oireilla jo syksyllä, kun kävimme ensimmäisen kerran fysioterapeutilla rimojen alituksen vuoksi. Lanneranka siis saatiin suoristettua ja muutenkin helpotettua koiran kipuja. Lopussa ja alussa huomasi selkeän eron, kun koiraan ei sattunutkaan enää niin paljoa.
Tärkeintä on, että koiralta on kipuja saatu pois ja se luultavasti palautuu ennalleen. Maarelta saatiin myös ohjeet pieneen hellävaraiseen hierontaan Helmin kanssa.

Maare veikkasi myös, että Helmi on altistunut liikaa viljoille, kun se niin rapsuttelee korviaan. Näinpä meille suositeltiin barffausta, johon siirrytäänkin samantien, eikä altisteta koiraa enää yhtään viljoille. Namit lähtee samantien vaihtoon yms. Nauta myös jätetään alussa pois ja mennään kanan siivillä ja kasvis+kanamixillä eteenpäin, viikon tai kahden viikon päästä voidaan ottaa myös sika ja kana mukaan ruokavalioon, mutta ei vielä.

Seuraavan kerran nähdään Maare 10.3, joten siihen asti odotellessa.

Muistathan, kuinka niin
Silloin kun me kohdattiin
Aina toistemme seurassa olla luvattiin
Tunsin sen, enää en
Yksin voi vaeltaa
Yhteinen onni kun odottaa

Käymme yhdessä ain
Käymme aina rinnakkain
Vaikka esteitä on
Joskus tiellä kohtalon
Voimme kaikki ne voittaa
Kun kuljemme vain
Tiemme yhdessä näin rinnakkain

Varmaan ymmärrät sen
Kun on mennyt huominen
Polku johtava on eteen vastoinkäymisten
Ethän pelkää, kun yhdessä kuljemme näin
Kätes voit ojentaa, ystäväin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)