sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Suvi-Karelia 2012

Käytiin eilen Vinnan kanssa Joensuun KR-näyttelyssä turisteilemassa. V luuli kovin, että kaikki ihmiset mitä siellä kulki koirineen oli sen parhaita kavereita ja kiskoi kahta kauheammin jokaisen ihmisen luokse. Mut silti teki varmaan hyvää käydä Vinnan kanssa kävelemässä siellä ja ihmettelemässä maailman menoa.

Aussiekehällä katseltiin pennut ja jonkun aikaa vielä uroksia. Nähtiin siellä kehässä mm. Fanta-auspain sisko, joka oli tosi kivan näköinen tapaus! Sen lisäksi Vinna sai seurata kun koirat juoksivat kehässä ja painaa mieleensä sen miten ne siellä juoksi, ehkä se sitten juoksee nätisti viikon päästä...noei, ollaan me oikeesti harjoteltukin tosi paljon joka päivä! Tuntuu että ekoissa juoksutustreeneissä Vinna meni paremmin kuin nykyään, mutta kyllä sen vieläkin saa tosi nätisti ravaamaan.
Käytiin myös moikkaamassa Nettaa ja Brandy-auspaita, Brandyähän mun piti käydä moikkaamassa jo sykysyllä mutten saanut sitten ikinä aikaiseksi. Mut nyt on vihdoinkin sit treffattu! Vinna olis kovin halunnut leikkiä Brandyn kanssa, mutta leikkimisen sijaan saatiin penskoista kuva yhdessä. Lisäilenpi sen tänne kunhan saan jostain käsiini!

Kiitos hirmuisesti Elisa kun päästiin teidän kyydissä sinne ja saatiin teistä muutenkin seuraa!

Tänään vahvistin pentutokon kurssipaikan. Toivottavasti saan tuolta niitä vinkkejä miten edistyä tuon koiran kanssa ees ihan vähän. Eka kurssikerta on 4.6. Silloin käsitellään ei-toivottua käyttäytymistä ja kotisääntöjä, koiran käsiteltävyyttä ja rentoutumista, koiran motivointia ja palkitsemista (!!), koulutussanastoa ja äänenkäyttöä, käskystä vapauttamista, kontaktin luomista, johtajuusharjoituksia (takana kulkeminen, ohjaajan aloitteet), istu, maahan, luoksetulo, virikkeitä (hyppy jalan yli, ryömi jalan ali, pyöri, kasi).
Jos on hyvä kouluttaja, niin jo ekasta kerrasta meidän pitäis saada tosi paljon irti! Varsinkin motivoinnin ja palkitsemisen suhteen, pitäis löytää leluilla se oikea viretaso. Rentoutumista ollaan ominpäin harjoiteltu myös tosi paljon ja oon tosi ylpeä tuosta kun se pystyy yleensä rauhoittua vieraissakin paikoissa hyvin. Se tosin säheltääkin tosi paljon ja väsähtää nopeasti, joten sekin voi olla osasyy siihen miksi se rauhoittuu vieraissa paikoissa nopeasti.
Vinnan kanssa mun on tosi helppo heti löytää asioita, missä meillä tökkäsee tää eteneminen asioiden suhteen. Sen mielestä kaikki muut ihmiset ja koirat on niin kivoja, ettei mitään voi tehdä jos niitä on näköpiirissä. Myös jo vieressä lentelevä perhonen on siitä mielenkiintoisempaa kuin vaikka ympäri pyöriminen makupalan toivossa. En saa sen virettä oikealle tasolle millään, joko se on liian matala tai liian korkea, kummallakaan se ei toimi toivotulla tavalla. Pari kertaa oon onnistunut saamaan sen sille tasolle, että pystytään opetella uusia asioita. Esim. nyt ollaan lelun kanssa pystytty vähän tokoilla, koska oon saanut rauhoitettua sen niin, ettei se käy kierroksilla muttei kiinnostu enemmän jostain muista asioista. Toisaalta ryhmässä treenaaminen voi olla tässä vaiheessa liikaa pienen pienelle auspaille, mutta toisaalta miten muutenkaan se ikinä pystyisi siedättyä siihen, että muita koiria on lähellä? Sen näkee varmaan sen ekan kerran jälkeen, miten se pystyy siellä keskittyä yhtään mihinkään.

4 kommenttia:

  1. Häiriötreeni tekee varmasti hyvää Vinnalle :) Alkuun sitä varmaan kiinnostaakin kaikki muu kuin itse tekeminen, mutta usko pois, kyllä se siitä lähtee! Koskaan ei oo liian aikaista häiriötreeneille. Lumokin alotti ryhmässä jo 8-viikkosena ;) Kyllä siitä ja Islasta huomaa eron, koska Ipe on paljon häiriöherkempi kuin Lupu :)

    VastaaPoista
  2. Näinpä :) Kesällä pääsee sit kans treenaamaan enemmän muiden koirien ja ihmisten kanssa, mut kaipaisin Vinnan kanssa just enemmän sitä muiden ihmisten mielipidettä ja neuvoja et miten paras tehdä. Helmille ja Tupelle oli kummallekin tosi helppo opettaa uusia asioita, samoin on nyt Minnille ja Martalle, eikä siinä oo vielä toistaiseks tarvinnut ulkopuolisen apua. Vinna on sit tuplasti vaikeempi, mut ainakin tässä itse oppii tosi paljon toivottavasti uutta kun sen kanssa saa jankata.
    Musta tuntuu, että Vinna on myös tosi herkkä häiriölle, mut uskon että se nopeesti tottuu siihen kun pääsee vaan täältä maalta nyt kesäksi pois.

    VastaaPoista
  3. Munki koiran pentu yrittää aina rynnätä ihmisten ja koirien luokse ja olen kaikenlaisia konsteja yrittäny mutta en vaan saa sitä lopettamaan mutta kummiskin meni kerran ei niin innokkaan koiran luo ja valitettavastï sai niin pahan haavan korvaan et eläinlääkäriin ja pari tikkiä. onneksi ei saanut hirveen pahoja traumoja vaikka kyllä kattoo nykyään vähän tarkemmin kenen koiran luokse ryntää.

    VastaaPoista
  4. Voi harmi toi teidän kokemus :( Onneksi ei oo meillä käynyt noin. Koitan aina katsoa, ettei Vinna pääse luvatta moikkailemaan ketään.

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)