maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää uutta vuotta 2013!

Vuoden viimistä päivää viedään! Tehdään siis katsaus vuoteen 2012 ennen uuteen vuoteen siirtymistä. Toivottavasti tämän viestin julkaisemisen jälkeen ei tule jotain ikäviä seurauksia..

Tammikuussa vietin ekoja viikkoja ensimmäisen "oman" pennun omistajana. Alkoi pienen pennun sosialistaminen, että siitä saataisiin iso ja hieno koira. Aloin ymmärtää, että australianpaimenkoira tarkoittaa samaa kuin australianpirukoira ;) Ulkona moikkailtiin vieraita koiria ja nähtiin tuttujen ihmisten koiria. Mm. Emma, Dusty, Nelli, Anni, Hero, Jade, Tao, Taavi, Beni...
Helmi pääsi tammikuussa perinteisesti varastamaan suklaata, tällä kertaa pahemmin kuin aiemmin. Valvoin yön sen kanssa juottaen sitä vähän kerrallaan tietyin väliajoin ja olin todella huolissani, sillä se ei suostunut syödäkään edes mitään. Siitä se kuitenkin piristyi. Loppiaisena käytiin Mäntsälässä meille jo perinteisessä mätsärissä tällä ketaa Minnin kanssa. Vinna muutti tottakai mun kanssa Kiteelle ja pääsi ihastuttamaan luokkatoverini olemassa niin suloinen pentu, pääsi pyörähtämään tallilla ja vierailevana tähtenä oppitunnilla. Vinna pääsi myös käymään ekoilla rokotuksillaan Pia Hjerppen luona. Matkustettiin myös junalla monta kertaa.



Helmikuussa Vinna ja Minni söivät punaisen tussin, jonka väriä en saanut irtoamaan Vinnan kauluksesta. Sain todeta väliaikaisesti, että Vinna ei olekaan niin nirso kuin olin luullut. Ensin ei syönyt juuri mitään ja sen jälkeen alkoi varastella ruokaa. Vietettiin helmikuussa myös hyvin pentumainen lauantai Kirkkonummen suunnalla ja loppukuusta paljastin pentusuunnitelmia. Tikkurila-Kitee junamatkan aikana törmättiin kivaan konnariin, joka puhui että Vinna on ihan maailman viisaimman koiran näköinen! Treenailtiin Vinnan kanssa perusasioiden ohella sivulletuloa ja seuraamista ja Vinna oli ensimmäistä kertaa yöllä 9 tuntia tekemättä sisälle mitään! Leikkikoulun tavoitteet lähti hieman onnistumaan ja sain Vinnaa jo vähän repimään lelua.
Vinna pääsi myös toimimaan yhden päivän tallikoirana ja se oli sen mielestä ihan superkivaa puuhaa. Onnellisena juoksenteli pitkin tallin käytäviä ja kävi maistelemassa hevosenlantaa. Pentu alkoi tykätä hevosista hirrrmuisen paljon. Vinna kävi myös hakemassa toiset rokotuksensa ja passin.

 

 
Maaliskuussa ihmiset alkoivat ymmärtää, että mulla on australianpaimenkoira eikä berninpaimenkoira. Käytiin seikkailemassa Helsingissä julkisilla paikoissa mistä itsekään en tiennyt mitään. Martta muutti myös kotiin maaliskuun aikana. Minni ja Vinna kilpaa kusi mun sänkyyn, Helmi kävi koirauimalassa ja Martta ihastutti luonteellaan koko perheen. Vinna alkoi tarjota perusasentoa itsestään.

Huhtikuussa kissat täytti vuosia ja aloin siirtää Vinnaa sekaruokinnalle. Vinna alkoi tarjota ympäri pyörähtämistä ja tassun antamista, muttei oppinut maahanmenoa millään. Vinna alkoi tuhota, repi mun patjaan reiän ja alkoi järsiä karmeja ja raapia ovea. Siihen asti oli yksinolot menneet hyvin. Helmi kävi mätsärissä olemassa BIS3 ja Vinnakin kävi ekassa mätsärissään. Helmi kävi hyllyttämässä agiepiksissä ja mä kerroin lähteväni todennäköisesti ensimmäistä ja viimistä kertaa käymään Kannuksessa kennellinjan pääsykokeissa 11.5. Käytiin koulun kanssa Jyväskylässä Taitaja -kisoissa ja matkalla pudotettiin Vinna Miran ja Vuk-aussien luokse Savonlinnaan hoitoon. Vinnan syömisten kanssa oli taas ongelmaa, ei meinannut suostua syödä.

Toukokuussa käytiin Kirkkonummella Minnin ja Martan kanssa. Käytiin treffaamassa Susanna ja sen jälkeen pyörähdettiin Martan kasvattajan luona. Nähtiin Bodeneis H-pennut ja Martta oli olevinaan niin iso tyttö kun pienet pennut meni sen jaloissa. Käytiin pentunäyttelyssä Vinnan kanssa hakemassa tulos PEK2 KP ja Minni kävi junnuluokasta hakemassa Hyvän. Käytiin treffaamassa Sanni, Kina ja Sur Vinnan kanssa Martinlaaksossa. Kävin Kannuksessa pääsykokeissa Jenin kanssa ja oli ihan supermahtava reissu. Tuntui että pääsykoe meni ihan perseelleen, mutta oli silti tosi loistoreissu ja olin iloinen siitä että tuli käytyä. Sain olla myös ylpeä Vinnasta, joka alkoi vihdoin käyttäytyä jollain tapaa kunnolla!
Käytiin Elisan kanssa Joensuun näyttelyssä turisteilemassa ja nähtiin vihdoin Netta ja Brandy-auspai! Vinna lopetti syömisen taas ja muutettiin takaisin Vantaalle lukuvuoden ollessa ohi! Itku meinasi automatkalla Vantaalle tulla, kun oli Kiteellä tullut 9,5kk vietettyä.

Kesäkuussa mätsäröitiin Vinnan ja Martan kanssa gööttiyhdistyksen mätsärissä ja käytiin aksailemassa. Käytiin myös Virossa koiranäyttelyssä hakemassa PEK3 sija ja aloitettiin pentutokokurssi. Käytiin myös Kirkkonummella Bodeneis-näyttelytreeneissä. Vinna kävi näyttelyssä ollen PEK2 KP. Tehtiin reissu Kotkaan, käytiin moikkaamassa Meijua ja Huimaa sekä Jattaa ja Vinnan Milla-siskoa. Käytiin mökillä Karjalohjalla ja Vinna oli täysin korvaton juostessaan mökin pihalla vapaana. Samalla suuri pettymys ja helpotus valtasi mut, kun kennellinjalle päässeiden nimet julkistettiin. Jäin viidennelle varasijalle.


http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat%20el%C3%A4imet/Vinna/J%C3%A4ljest%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A4/vinnaj%C3%A4lki2.jpg/_full.jpgHeinäkuussa oli aussieiden erikoisnäyttely Ryttylässä ja Vinna oli siellä sijalla PEK4. Minni aloitti ekat juoksunsa. Lähdettiin myös viikoksi Ilomantsiin ja Vinna oli kovin kovin onnellinen saadessaan juoksennella mökin pihalla irti niin paljon kun halusi. Se mieluummin viettikin aikansa ulkona kuin sisällä. Aksailtiin ja treffattiin myös muiden joukossa Etta-göötti ja Taika-auspai. Aloin myös perehtyä koiran ruokintaan enemmän. Käytiin ekoissa jälki- ja hakutreeneissä ja alettiin lenkkeillä Nean ja Dustyn kanssa iltaisin. Pettymys lisääntyi, kennellinjalle pääsy oli kahdesta tai kolmesta henkilöstä kiinni. Mun ja Vinnan suhde vaan parantui ja voimistui. Gööttiasiat alkoi mietityttää.

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Muita+koiria/L%E4gpys+Pilvi%2C+Stara%2C+Coco%2C+K%E4nkk%E4+ja+Geeba/+Kirsi/martta3.jpg/_smaller.jpgElokuussa käytiin Kuopiossa, Martta oli 2 kertaa ROP-pentu ja erikoisnäyttelyn VSP-pentu. Vinna täytti 9kk. Treffailtiin Neaa ja Dustyä tiuhaan tahtiin ennen Kiteelle paluuta. Käytiin tekemässä jälkeä ja sen lisäksi aksaamassa porukalla. Palattiin Kiteelle ja otettiin vähän hakua Susannan kanssa. Tapahtui se mahdottomista mahdottomin ja alkoi pakkaus - sain tekstiviestin Suvi Hirvikoskelta ja pian sen jälkeen puhelun, että kennellinjalta joku on lopettanut, ottaisinko paikan vastaan. Alkoi se mahdoton epäröinti ja asioiden puinti, mutta pian unettomien öiden jälkeen matkasin ukin ja mummon kyydissä Kannukseen. Käytiin aksaamassa, tokotettiin ja päästiin hakuilemaankin ja ottamaan jälkeä. Meinasin ekan viikon jälkeen lähteä Kannuksesta takaisin Kiteelle, mutta jäin puhuttuani erään luokkakaverin kanssa.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644185_3348269319365_2078183789_n.jpgSyyskuussa Vinna kävi ensimmäistä kertaa junioriluokassa näyttelyssä hakemassa erinomaisen ja sijoittuen luokkansa neljänneksi. Tehtiin myös takapääjumppaa, agilityä, tokoa, hakua, jälkeä ja siirryttiin kokonaan sekaruokintaan. Vinna siis syö aamulla nappulaa ja illalla lihaa. Itse suoritin ensiapukurssin. Eveliina ja Aawa kävivät meillä viikonlopun ajan kylässä ja ausseilla on kivaa. Käytiin raviradalla kaveriporukassa, mätsärissäkin kerran ja Vinna oli PUN2. Oli mun ensimmäinen kennelvuoro ja uskalsin antaa Vinnan Oonalle käytännöntunneille.


Lokakuussa tokoiltiin, tokoiltiin ja tokoiltiin ja amisjakso vaihtui lukiojaksoon. Oli syysloma, joka vietettiin Kannuksessa, hoitolapsi Jussin pitäessä meille myös seuraa. Tehtiin myös kerran jälkeä ja muutamat kerrat nami- ja leluetsintää. Tehtiin myös aksaa vähän ja toki lenkkeiltiin. Martta kävi Turussa näyttelyssä hakemassa EH:n. Tuli täitä ja nenäpunkkeja joita hoideltiin pitkään.

Marraskuussa Vinna täytti vuoden! Martta kävi kasvattajan mukana Tartossa näyttelyssä ja haki sieltä toisena päivänä EH:n ja toisena päivänä ERI1 ROP-jun JUN-SERT. Jyväskylän näyttelystä Mars haki vuorostaan EH:n. Tokoiltiin taas pitkin kuukautta, kunnes Vinna aloitti juoksut. Selvisin lukiojaksosta parilla kasilla, vitosella, kutosella ja seiskalla, mut kaikki meni läpi!


Joulukuussa opeteltiin temppuja ja tokoiltiin. Minni tuli Kannukseen ja sen kanssa päästiin aksaamaan. Vinna lopetti juoksut. Martta haki messarista EH:n. Martta kävi junnulainassa ja Kristelin sanoin, nyt tiedän mitä on häpeä ;) Trimmailin Minnin ekaa kertaa lähes kokonaan itse. Tässä kuussa alettiin tehdä Vinnan kanssa viestiä enemmän. Olin myös itse kunnon koululainen ja sairastin lomalla. Martta täytti vuoden!


Meidän puolesta kiitos kaikille tästä vuodesta, tervetuloa uudet kujeet ja uusi vuosi 2013! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)