perjantai 21. joulukuuta 2012

Viestikoiran pätevä alku

Kokeiltiin viestiä sitten kesän jälkeen ekaa kertaa Vinnan kanssa. Ja nyt se ei sekottanut sitä yhtään hakuun vaan meni oikein pätevästi kokonaan ♥ Kristel oli meidän kakkosohjaajana. Otettiin näköetäisyydellä vaan kuten aiemminkin. Liike+ääniavulla, tarkoitus josko tuon ääniavun voisi jättää pois. Vinna ei niin täpinöissään lähtenyt joka kerta Kristelin luokse, mutta hyvin kuitenkin ja kivaa sillä oli joka tapauksessa! Jospa saan tuon Kristelin nyt ylipuhuttua siihen että sen kanssa joka kerta treenailtaisi, niin tulisi pysyvämpi kakkosohjaaja sitten.

Maanantaina meillä oli Miikun käytännöntunnit. Otin Vinnan mukaan, vaikka alkoikin tosi lupaavasti se kerta. Se käänsi häntää Niilollekin ja olis kovin halunnut aluksi kärrylle käveltäessä Nemon luokse. Ja maanantaina oli tosiaan 21 päivää tiputtelun alkamisesta (olisko ollut perjantaina kun Vinna lopetti tiputtelun).
No mutta jaa, meillä oli kuitenkin ennen lomaa vikojen käytännöntuntien kunniaksi jotkut leikkimieliset pikkujoulukisat. Meillä oli rata, missä ensin koiran piti istua tai maata viltin päällä paikallaan, pujotella ohjaajan kanssa pari tötsää, hypätä hyppy, mennä hypyn ali, putkeen, kaksi hyppyä, pöytä missä piti maata ja vikana häkki minne piti mennä ja pysyä siellä. Vinnan aika oli vähän vajaa minuutti kai ja siitä kyllä huomasi että se oli vielä vähän juoksumasenteinen kun se ei ihan täysillä ollut mukana tekemisessä, mutta kuiteen meni kohtuu kivasti ottaen huomioon viime aikaiset tekemiset! Toisena juttuna meillä oli hajuerottelua, eli oli alusta mihin oli upotettuna jotain kippoja missä oli yhdessä nakkeja ja lopuissa jotain muuta. Olin ihan varma, että Vinna tekee temput eikä yritäkään etsiä nakkeja sieltä, mutta toisin kävi ja hienosti se löysi ne sieltä. Kummassakin kisassa Vinna oli kolmas.
Maanantaina Miikun käytännön jälkeen meillä oli kentsulla Sarin koirien käsittelyä ja hoitoa. Käytiin terveystarkastukset loppuun läpi ja hain tunnille mukaan Minnin, kerta sen kanssa oltiin aloitettukin tekemään sitä tarkastusta. Käytiin koirat läpi vielä ja puhuttiin Minnin silmien rähmimisestä jne.

Tiistaina meillä oli Pipan koirien käsittelyä ja hoitoa. Siitä en nyt kyllä kuollaksenikaan muista mitä me tehtiin, mutta oisko ollut puhetta projektikoirista ja jotain muuta sellasta?

Keskiviikkona meillä oli pieneläinten hoitamista. Käytiin eri ryhmien ryhmätöiden kysymyksiä vielä läpi eri jyrsijöistä ja sen jälkeen taidettiin lähteä kentsulle kanien asumuksia laittelemaan uusiksi. Pikkukanit sai koko karsinan käyttöönsä kun ranskanlupat siirrettiin omaan karsinaansa! Riittääpä ainakin kaneilla tilaa nyt.
 Illalla me sitten lähdettiin navettaan ja tällä kertaa olin putsaripuolella tehtävissä.

Torstaina aamulla navettaan, sillä kertaa olin vähän sekaisin ruokkijan ja putsarin tehtävissä. Navetan jälkeen Sari koirien käsittelyä ja hoitoa. Tunnilla putsailtiin korvia ja silmiä sekä opeteltiin myös hampaiden oikeaa katsomistapaa. Vinnan hampaista tuli pähkäiltyä, että se ois ehkä ns. kiva viedä jollekin tiukemmalle tuomarille, että näkis mitä se sanoo sen hampaista. Joku muukin oli mun kanssa samaa mieltä siitä, että sillä ois hyvin lievä yläpurenta.
Kahden aikaan meillä oli sitten hallilla Pipan tokoa. Käytiin läpi perusasentoa ja seuraamista sekä peruuttamista sivulla (=peruuttaminen peruasentoon?). Saatiin myös kotiläksyjä hieman treenata sitä peruuttamista. Vinna teki pääasiassa ihan kivasti, välillä kävin pistämässä sen tolppaan kiinni, jotta se ei kyllästynyt. Seuraaminen sillä meni kohtuu kivasti ja se tajusi myös hyvin pian peruuttamisen sivulla. Mun itse pitää yrittää päästä siitä kierossa kävelystä eroon, ehkä vielä ehkä vielä! Lopputunnista tehtiin myös eri pisteillä pujottelua, tasapainoilua, peruuttamista ja jotain takapään käyttöharjoitusta vielä noiden lisäksi. Vinna ei tötsien pujottelussa meinannut ensin ymmärtää, että en halunnut sen lätkäisevän niitä tötsiä kumoon, sillä olihan se sentään tosi kivaa. Kyllä lopulta saatiin pujottelu sujumaan ilman tötsien kumoon lätkimistä ja Vinna osasi pienesti kääntää takajalkojaan ristiin käännöksissä.

Tänään meillä oli sitten pieneläinten hoitamista ja tehtiin ryhmätyönä Kristelin kanssa hamsteri vs gerbiili työ. Piti verrata niiden joitain ominaisuuksia ja suositella jompaa kumpaa lemmikiksi.
Yhdeltä mulla alkoikin sitten kentsuvuoro, joka jatkuu maanantaiaamuun asti. Junaliput on hankittu ja Vantaa kutsuu jouluaattona kello 11.26!
Ja ainiin, tähän väliin vielä, että Vinna on sitten valeraskaana ja katsellaan tässä että mihin tuo kehittyy. Treeni-intoa sillä ei ainakaan taas oo yhtään, mutta syömään se on nyt alkanut kun ruokailut takkusi yhdessä vaiheessa. Kaikkien nisien ympärillä sillä ei enää oo ns. mustelmia joka on hyvä :3

Nyt nukkumaan ja aamulla klo 6.30 pirteänä (tai ei niin pirteänä....) kentsulle ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)