perjantai 20. heinäkuuta 2012

Jälkikärpäsen purema

Ava- ja Cadi-valkkareiden omistaja Heidi poimi meidät tänään kyytiin Myyrmäen asemalta ja suunnattiin Heidin kavereiden kanssa tekemään koiruuksille jälkiä Rusutjärvelle. Paikalla oli monen monta valkkaria, mutta Vinna ei suinkaan ollut ainoa vääränrotuinen koira vaan joukkoon mahtui myös yksi saksanpaimen.
Tein Vinnalle helpolle alustalle n. 50 metrin jäljen, jonka suorittamiseen käytettiinkin roimasti aikaa. Mökillä olin tehnyt sille lyhyitä, max. 10 metrin jälkipätkiä ja totta puhuen se ei ollut kunnolla kerennyt niissä edes sen ideaa tajuumaan. Kyllä se nekin jäljesti mutta vähän huonommin. Tuo pidempi jälki oli paljon parempi, sillä Vinna kerkesi tajuta mitä siltä halutaan. Ensin se oli vähän hapuilua ja Vinna otti paljon häiriötä lapsista ja kaikista äänistä mitä se kuuli. Suoritettiin kuitenkin jälki loppuun ja välillä Vinna jopa tajusi hyvin mitä siltä haetaan.

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Vinna/J%E4ljest%E4m%E4ss%E4/vinnaj%E4lki3.jpg/_smaller.jpghttp://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Vinna/J%E4ljest%E4m%E4ss%E4/vinnaj%E4lki2.jpg/_smaller.jpg

Lopuksi tein sille toisen jäljen ja se täytyi tehdä vähän vaikeammalle pohjalle, sillä muualla ei ollut mahdollisuutta. Hienosti Vinna kuitenkin selvitti sen, varmaan puolet lyhyemmässä ajassa kuin ensimmäisen! Välillä sain kävellä suorassa sen takana kun se meni niin hienosti jälkeä seuraten. Kyllä siitä hieno jälkikoira tulee kun vaan treenataan lisää!
Kuvat © Heidi Både

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Vinna/J%E4ljest%E4m%E4ss%E4/vinnaj%E4lki1.jpg/_smaller.jpg

Huomenna päästään mahdollisesti kokeilemaan hakua Vinnan kanssa. Saas nähdä kumpaan lajeista Vinna syttyy paremmin :) Ensin veikkasin itse hakua, mutta nyt jälkikokeilun jälkeen Vinna tykkäsi myös paljon siitäkin, eli saas nähdä.

3 kommenttia:

  1. Minulla ei jostain syystä näy kuvat. Vain kuvien linkit valkoisella pohjalla???

    VastaaPoista
  2. Miten te nyt valkkareiden kanssa jäljestämään eksyitte? :D

    VastaaPoista
  3. En kyllä tiedä miksei kuvat näy, itsellä ne näkyy :O Pitääpä alkaa kysellä kavereilta et näkyykö.

    Linnea, äidin veljen vaimolla on valkkareita ja sen kavereilla on valkkareita keiden kanssa se treenaa ja me lyöttäydyttiin niiden mukaan treenaamaan :D Varmaan jatkossakin käydään niiden kanssa :)

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)