maanantai 16. heinäkuuta 2012

Maalaiskoiran elämää

Oltiin viime viikko Ilomantsissa Vinnan kanssa mökkeilemässä. Ukki maksoi meidät käymään sen ja mummon luona mökillä, joten lähettiin 9.7 junalla Joensuuhun, mistä mummo ja ukki meidät tuli hakemaan autolla. Takaisin kotiin tultiin 15.7 illalla.

 http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/0-vinna4.jpg/_smaller.jpghttp://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna4.jpg/_smaller.jpghttp://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna11.jpg/_smaller.jpg

Vinna nautti kovin maalaiskoiran elämästä, oli oma piha ja rantaan lyhyt matka. Sai tulla mukaan istumaan saunan lauteille ja juosta pitkin pihoja loikkien ojasta seuraavaan. Sillä oli niin kiva mökkiviikko! Omassa pihassa parasta oli se, että sinne sai jäädä vaikka ihmiset meni sisälle. Siellä se höntti juoksi taloa ympäri onnessaan ja kun näki, että se on lähdössä pois pihalta - huusi vain sitä nimeltä ikkunasta niin se äkkiä juoksi etuovelle ihmettelemään kuka sitä huusi ja mistä. Mummon kasvimaalta Vinna kävi varastamassa mansikoita, joita se ei aina edes viitsinyt syödä - kunhan vain piti saada repiä ne pois sieltä! Vinnan harmiksi lintujen takia mansikoiden suojaksi pistettiin verkko, eikä pieni paimen päässytkään enää mansikkavarkaisiin. Vinna pääsi myös mukaan tarkistelemaan oliko katiskoihin tullut kaloja ja ihmetteli kovin niitä sätkiviä otuksia.

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna20.jpg/_smaller.jpg http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna13.jpg/_smaller.jpghttp://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna12.jpg/_smaller.jpg

Maanantai-keskiviikko me vaan oleiltiin rauhassa mökillä, käytiin soutelemassa ja koira kävi uimassa. Vettä tuli melkein kokoajan taivaalta, joten oli vähän ikävää säätä. Keskiviikkona pyörähdettiin iltatorilla, Vinna tosin sai jäädä silloin ensimmäistä kertaa mökille yksin - eikä onneksi tuhonnut siellä mitään.
Torstaille meillä olikin vähän erikoisempaa tekemistä! Ilomantsissa on paikka nimeltä Anssilan maatilamajoitus (tmv) ja mentiin pyörähtämään siellä päiväreissulla. Anssilassa oli lehmiä, lampaita, kanoja, kissa ja kani. Vinna ensin ihmetteli kovin lampaita, mutta lopulta olis halunnut mennä aitaukseen tutkimaan niitä tarkemmin. Lehmät oli vieläkin tosi jänniä, mutta uskalsi tulla paljon lähemmäs niitä kuin aiemmin. Kanoja ei käytykään katsomassa ja kania Vinna ei tainnut edes tajuta. Kissaa sen sijaan ei näkynyt lainkaan, mutta talon Nana-koira kyllä nähtiin. Paikalla ajattelin, että Nanahan oli ihan kuin Peter Panissa esiintyvä koira, mutta lopulta kun kotona googlettelin, totesin muistot vääriksi. Eihän niissä ollut muuta samaa kuin koko ja nimi!
 Perjantai ja lauantai me taas vaan laiskoteltiin. Lauantaina mä uskaltauduin Vinnan kanssa uimaan suoraan saunasta, vähän kyllä epäilin, että onko se vesi miten kylmää, mutta tosiasiassa se oli aika lämmintä! Vinna tosin ei halunnut tulla mun kanssa uimaan, vaan pysytteli rannassa sen aikaa kun mä kävin uimassa mummon kanssa. Ihme koiruus.
Sunnuntaina oli sitten suuntana pääkaupunkiseutu ja Vinnaa taisi kovin harmittaa kun joutui junaan taas. Se olisi niin mielellään jäänyt vielä mökille, että alkoi itseäkin harmittaa. Parikkalan kohdalla junassa jopa mietin, että entä jos jäätäisiin junasta pois ja mentäisiin takaisin Ilomantsiin! En kuitenkaan lähtenyt toteuttamaan tätä ideaa, sillä viereiseltä raiteelta meni juuri silloin Joensuuhun päin menevä juna, eikä oltaisi keretty enää vaihtaa siihen ;) Jos vaan kyyti järkkääntyisi Joensuuhun asti, voisin kyllä mielelläni lähteä uudelleen Vinnan kanssa mökkeilemään Ilomantsiin!

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna19.jpg/_smaller.jpghttp://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna21.jpg/_smaller.jpghttp://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Omat+el%E4imet/Yhdess%E4/9.-15.7+Ilomantsi/vinna25.jpg/_smaller.jpg

Joka päivä tehtiin pihalla kujakeppejä ja tokoiltiin. Kujakeppien idea Vinnalla on painunut päähän ja muuten ne sujuukin aika avonaisina jo hyvin, mutta V oikaisee suoraan toiseen keppiväliin jättäen siis kaksi ensimmäistä keppiä väliin! Treenattiin loppuviikosta siis paljon helpotettuna sitä, että sain sen menemään kaikki kepit enkä vain osaa. Meillä oli kahdeksan puukeppiä käytössä. Tehtiin myös rengasta hulahula -vanteella ja kyllä V sen tajusi, mutta kiinnostus oli tosi huono, kun mummo raivaussahalla veteli puskia alas juuri silloin ja Vinna olisi sitä halunnut ihmetellä.

Nähtiin myös kyykäärme yhtenä päivänä, meinasin sen päälle talloa - onneksi en kuiteen tallonut. Vinna ei sitä huomannut, kun olin juuri sille kepin viskannut, mutta pienestä oli kiinni etten itse päälle tallonut! Punkkisaldo mökkiviikolta oli yksi punkki, ja sekin onneksi vaan käveli Vinnassa ja sai siitä nypättyä pois sen heti. Sen enempää ei niitä näkynytkään, vaikka tuo kaikki pusikot ja heinikot kävi varmasti läpi. Onko se valkosipuli vaan niin hyvää punkinkarkotinta ;)

Kotona Vinna pisti painit pystyyn heti Martan kanssa ja äidiltä sain kuulla, että Minni on nyt tosi herkkä juoksujen aikana. Helmi taas ei oo ollut taas kamalan innokas lenkkeilemään, mutta ei se enää pitkään aikaan olekaan ollut. Vinnan kanssa pyörähdettiin vielä koirapuistossakin kotona, sillä siellä sattui olemaan 3,5-vuotias sheltti ja reilu vuoden ikäinen muu koiruus. Kummastakaan ei V oikeen saanut painikaveria, mutta hyvin se silti yksin siinä hyppelehti!

Tähän pistelen vähän kuvia, kaikkia en ole vielä kerennyt läpi katsoa, joten lisää on tuloillaan jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)