keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Ei mitään uutta taaskaan..

Kuten otsikkokin jo kertoo, niin ei taaskaan oikeen mitään uutta kerrottavaa. Tänään oli peruskoulutusta ja käytiin Tellen ja Nera-bc:n kanssa hakuilemassa metsässä. Huomenna ois tarkoitus hakea lihat Vinnalle Kannuksen keskustasta päin.

Eilen me käytiin tekemässä koirille jäljet sekä tehtiin jotain perustottelevaisuutta ampumaradan lähellä. Ohitustreeniä, katsekontaktia jne. Huomasin Vinnan toimintakyvyssä pienen muutoksen aina kun ammuttiin, mutta se palautui niistä kuitenkin nopeasti ja pystyi leikkimään mun kanssa samaan aikaan kun ammuttiin. Hirmu ylpeä olen siitä :) Jälki sujui tällä kertaa paremmin kuin viimeksi. Ainoa vaan, että koira jatkoi jäljestämistä vielä jäljen loppumisenkin jälkeen ja jouduin palauttaa sen takaisin.... Ensi kerralla siis itselle joku selkeä merkki kun jälki loppuu etten joudu palauttaa sitä takaisinpäin. Vinnalla toimii parhaiten se, että hihna menee sen kumpienkin jalkojen välistä, sillä niin se ei ala poikittaa jäljellä mitä on tehnyt. Aika hakemista se nytkin oli että missä se jälki menee, mutta kun löysi sen ja keskittyi niin jäljesti kohtuu hyvin.
Eilen otettiin myös vähän näyttelytreeniä, eli pistin sen näyttelyremmiin ja kävin juoksuttamassa sitä ulkona. Ei se niin hyvin vaan ravaa kuin ennen, sen askeleessa on tapahtunut joku muutos. Liikkuu paljon lyhyemmällä askeleella eikä enää niin reippaasti.

Tänään siis tosiaan peruskoulutuksessa ensin tokoteoriaa (mitkä kävin kyllä jo viime viikollakin..) ja sen jälkeen tokoa käytännössä. Vinna käyttäytyi paremmin kuin viime Pipan tunneilla, ainoa vaan ettei paikallaolo meinannut sit sujua yhtään. Otettiin paikallaoloa Vinnan kanssa vain istuen, sillä jos laitoin sen maahan, se otti lonkka-asennon. Maahanmenoa ollaan kyllä treenattu sen kanssa, mutta silti se aina vaan menee lonkalleen... Tässä taas tulee näitä mun painajaisia sen lonkkaviasta, sillä tuo aina istuu lonkallaan jos sillä on mahdollisuus. Se lonkkavika varmaan tuli silloin, kun se putosi vajaa 8vk vanhana ne portaat alas, vaikka se ontuikin sen jälkeen etujalkaansa.. :D Huomaatte varmaan, että oon suunnitellut kaiken tarkkaan valmiiksi!
Tänään luoksepäästävyydessä Vinna istui tosi nätisti paikallaan kun syötin sille namia ja ihmiset kävi sitä vähän rapsuttamassa. Otettiin myös kaksi eri treeniä siinä, eli toisessa se oli perusasennossa ja toinen oli sitten kopelointitreeniä viikonlopun näyttelyä varten. Hampaiden katsomisessa vieläkin ongelmaa (mä olen myös vähän katsonut noita sen hampaita ja oon aika järkyttynyt koska tuo ei ole mikään paras purenta ja jos on tiukka tuomari hampaista niin voisin melkeinpä sanoa että tuota voi väittää tositositosi lieväksi yläpurennaksi!), mutta eiköhän se näyttelytuomarin anna ne katsoa. Pitää vielä treenata tuota hampaiden katsomista ja koittaa tehdä siitä kiva juttu.

Koulussa ollaan tehty istumisen tarjoamistreeniä ja tuntuu että Vinna on oivaltanut sitä nyt paljon paremmin. Tänään hokasi sen jo jotenkin ja tarjosi sitä enemmän. Ehkä siitäkin vielä jotain tulee!
Sen lisäksi ollaan treenattu hihnakäytöstä ja se on jo askeleen paremmassa kunnossa silloin kun ollaan kahdestaan.

Tänään käytiin katsomassa tokotuntien jälkeen Jennin ja Teijan kanssa projektikoirien purutreenejä. Saatiin kauan odotella, että päästiin niitä katsomaan ja oltiin ihan jäässä kaikki ja katsottiinkin lopulta vaan kolmen koiran treenejä. Kahden nuoren sakemannin treenit ja yhden malikan. Siinä oli myös pieni sakemannipentu katsomassa niitä treenejä :3 Siis voi miten iskikään sellainen saksanpaimenkuume niitä treenejä ja sitä pentua katsellessa! Se tunne alkaa vahvistua, että haluaisin vielä joskus sellaisen poliisiprojektin, josko vois saksanpaimenen saada sieltä... Oisko aika mahtava kokemus.

Ja vielä tosiaan käytiin sitten Tellen ja Nera-bc:n kanssa hakuilemassa metsässä, otettiin neljä pistoa kummallekin koiralle. Vinna käytti sekä nenäänsä että silmiään. Tuo silmien käyttö on vähän huono, kun tähysti tosiaan että näkyykö missään ja toissijaisesti käytti vasta nenäänsä sitten. Vinna myös onnistui kaksi kertaa karkaamaan multa metsään etsimään ihmistä, mikä pösilö se olikaan kun Telle ei ollut piiloonkaan vielä kerennyt kun se lähti jo etsimään..
Vinna onkin ilmeisesti sit oikeesti superkiva, kerta Nera innostui leikkimäänkin tuon pennun kanssa! Pitää siis useemmin alkaa käydä lenkillä, ens viikolla mietittiin jos kävisi uudelleen.

Päivät lähenee milloin pääsee kotiin, samoin Vinnan eka virallinen näyttelykoitos. Näin tässä sellaisen pienen enneunen taas, että tuo koira haki näyttelykehästä H:n. Viikonlopulle ollaan myös suunniteltu hienotreeni sen suhteen, että lauantai-iltana lähdetään porukalla hakuilemaan. Vinna pääsee myös viikonloppuna kiusaamaan Dustyä taas ♥
Huomenna koulussa ensiapukurssin ensimmäinen osa ja ensi viikon torstaina toinen osa. Sitten ois sekin suoritettuna.. Nyt alan pitää täällä koulussa olosta enemmän, vaikka Kiteelle onkin vieläkin ikävä. Ehkä tässä ajanmyötä selvitään, on tää kuiteen tosi kiva paikka ja ihmiset niin mahtavia. Paimennuksen SM-kisat jää nyt sitten kuiteen itseltä välistä, kun en saanut kennelvuoroa viikolta 39 vaihdettua kenenkään kanssa, mutta sillehän ei sitten voi mitään.

8 kommenttia:

  1. Tuosta ravaamisesta ja lonkka-asennosta - suosittelen hierojaa (Minna Orava kannuksesta), tuo voi olla jokin lihasmuistissa oleva juttu, noin nuorella koiralla vielä korjattavissa. Se on aika normaalia monelle koiralle että takapään painonjakautuminen on esim. epätasaista ja aiheuttaa juurikin tuon. Myös istumisasentoon kannattaa kiinnittää huomiota :) Suositteleen siis soittamaan hieronta-ajan ja kysymään jumppaohjeita.

    Sonylle opetin hampaiden katsomisen ruokakupilla. Ensin ehdollistin sen siihen, että kun käsi tulee kuonon lähelle, se on tosi jees juttu -> naks ja nami. Siitä jatkettiin niin, että koira oma-aloitteisesti nosti kuonon omaan käteen kiinni. Kun hoksasi tämän, niin aloin pitämään kuonosta kiinni ja nostamaan huulia yms.. ja sitten tosiaan lisäsin vihjeen "hampaat" :) Siitä vaan sit soveltamaan muiden ihmisten kanssa.

    Kiva kuulla et viihdyt täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps. Pitää miettiä hierojaakin, ollaan myös puhuttu, että voi olla kanssa siitä, että tuo ei tosiaankaan ymmärrä että sillä on myös takajalat. Pitäis tehdä enemmän treeniä että se hahmottaisi nekin. Koululta saatiin jo ohjeita, mitä treenata sen kanssa että se ymmärtäisi paremmmin takapäänsä olemassa olon. Hierojiin mulla jäi pieni epäilys kun Helmin kanssa käytiin siellä ja haluaisin Vinnan viedä käymään osteopaatilla (ainoa ongelma siinä se hinta, 50e...), mutta mietitään mietitään!

      Mä oon Vinnan kanssa myös naksutellut hampaiden katsomisesta, mutta tuo vaan inhoaa sitä vieläkin yli kaiken. Sen mielestä ei oo olemassa mitään palkkaa, mikä voittaa sen inhottavan hampaiden katsomisen. :D Mut jatketaan ja yritetään, kyllä se vielä joku päivä sitä ehkä sietää paremmin taas!

      Poista
    2. Suosittelen ihan tosissaan, me oltais Sonyn kaa edelleen huutavassa hukassa ellen ois pyytäny hierojaa apuun :D ja takapäätreeniä tosiaan vaan!

      Joo jos se ei siitä tykkää niin suosittelen ottamaan rutiiniksi vaikka joka kerta ku ruokit sen :)

      Poista
    3. Okei, kiitos paljon sulle :) Pitää katsoa milloin pääsisi käymään.

      Näinpä, eiköhän se sitä vielä ala sietämään vaikkei siitä tykkääkkään!

      Poista
  2. Ihanaa...en malta odottaa että tuutte takas vantaalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä! Ihan superia kun pääsee taas teidän kanssa jonnein :3

      Poista
  3. Lily oli ihan toivoton ton pyllyn kaa, mutta palkkaamalla oikeasta asennosta tekee sitä nykyään tosi harvoin. Eli kiinnitä huomiota siihen et kerkeet palkata ennen kun lysähtää :D

    VastaaPoista
  4. No hyvä et muillakin! Oon nyt kiinnittänyt siihen paljon huomiota ja palkannut sitä vaan ryhdikkäästä istumisesta. Nyt tänään esim. mun piti äitille näyttää että kuinka se istuu aina niin lysyssä mutta ei se sit suostunutkaan istua vaikka komensin useaan kertaan.. :D Ihan hyvä tosin vaan, ehkä sen päähän on jäänyt jotain!

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)