maanantai 10. syyskuuta 2012

Hakua ja lenkkeilyä

Tuleepa ainakin kirjoitettua blogipostauksia usein nyt täällä... Eli tänään meillä oli koulussa elämänhallintaa ja rakennusmateriaaleja. Elämänhallinnan tunteja meille piti meille joku mies paloasemalta ja päästiin itse sammuttamaan tulta pelkkää vettä sisältävällä vaahtosammuttimella sekä sammutettiin tuli myös sellaisella peitteellä. Mietin myös tänään, kuinka suuren eron huomaa tämän koulun ja Kiteen koulun opetuksessa. Kiteellä asiat tehtiin vähän justiinsa, kun täällä taas on selkeesti panostettu enemmän opetukseen. Kyllä täälläkin huonoja puolia on, mutta vähemmän kuin Kiteellä..

Tänään käytiin sitten siis aamulla Vinnan kanssa reilu 5 kilometrin aamulenkki, päivällä lähdettiin koulun jälkeen ottamaan hakua. Otettiin sitä kolmen piston verran. Ensin Vinna näki maalimiehen menevän piiloon kun laskin, käytti silmiään kun etsi. Löysi kuitenkin ja maalimies piti Vinnan pannasta kiinni luonaan kun menin hakemaan sen sieltä itse. Tokalla pistolla Vinna lähti etsimään maalimiestä ihan väärästä suuntaa, se kävi maassa olevan jäljen perässä katsomassa yhden piilon missä meillä oli ollut maalimies aiemmalla koiralla piilossa. Otettiin koira takaisin luokse, Telle kutsui Vinnaa piilosta nimeltä ja lähetin Vinnan uudelleen. Sen jälkeen lähti etsimään oikeasta paikkaa. Käytti nenäänsä, mutta myös ilmeisesti silmiään. Voi huoh! Kolmas maalimies kutsui sitä myös piilosta nimeltä ja lähetin Vinnan etsimään. Meni pitkälle hajun perässä ja alkoi käyttää taas silmiään. Näki maalimiehen ja meni luokse. Nyt olisi siis pieni tarve jollekin pressulle minkä alle voisi tuolle maalimiehet jatkossa piilottaa. Voi miksi se on alkanut käyttää silmiään! Nyt tehtiin niin, että joka kerta maalimies piti sitä piilolla niin kauan että kerkesin itse hakemaan sen sieltä. Hakuilun jälkeen Telle koitti leikkiä vähän Vinnan kanssa lelulla, mutta eipä tuo kauheesti siitä innostunut. Vähän lähti mukaan muttei paljoa. Itse leikitin sitä sitten sen jälkeen enemmän.

Hakuilun jälkeen lähdettiin Tellen ja Neran kanssa lenkille. Vinna sai taas innostettua Neran leikkimään kanssaan ja niillä oli kivaa juostessa. Vinna viisas kävi uimassa pari kertaa ojassa ja muutenkin juoksi hirveästi pitkin ojia ja teitä. Kerran Neralla meni hermot siihen, kun Vinna haukkui ja komensi sitä ja meinasivat koirat ottaa yhteen sitten siinä. Siinä tohinassa Nera ilmeisesti tokkasi Vinnaa silmän alapuolelle ja siinä onkin nyt sitten kiva reikä. Oon sitä putsaillut ja putsailua jatketaan siihen asti että saadaan haava paranemaan. Toivottavasti ei tarvii eläinlääkäriä vaan riittää vaan tuollainen putsailu tolla aineella.

Huomenna aamulla onkin tiedossa ensin Miikun peruskoulutusta ja sen jälkeen meen ekaa kertaa käytännön raksatunneille. Saas nähdä mitä siitäkin tulee... Illalla pitäis sitten lähteä Kristelin ja Tiian kanssa pitkälle lenkille, josko pääsisi koirat vaikka juoksemaan irti taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)