sunnuntai 3. toukokuuta 2015

harrastuskoiria

Koirat alkuun saivat tänään juoksennella ja sen jälkeen oli tiedossa taasen hakua. Joku treenikärpänen on mennyt ja purrut, mut mikäs siinä kun koirat tykkäävät myös. Haku on selkeesti Danskille se sen juttu ja Tiiti tykkää siitä myös hirrrmuisen paljon.
Tiitille tehtiin kolme pistoa. Alkuun tehtiin helppo, missä Tiiti sai nähdä maalimiehen menevän piiloon. Kahdella jälkimmäisellä pistolla käänsin Tiitin pois päin niin, ettei se nähnyt ihan mihin maalimies meni. Ihana nähdä koirasta aina kun se lähtee hajulla menemään ja löytää maalimiehen. Toisella piilolla Tiitillä oli selkeesti vähän vaikea löytää piilolle, sille ei oltu aiemmin tehty hakua niin, ettei näe maalimiehen menevän loppuun asti. Käveltiin koiran kanssa tuulen alle ja sieltä se sai hajun ja löysi maalimiehen. Ensimmäinen ja viimeinen pisto olivat sitä helpompia ja niihin Tii meni aikalailla suoraan.
Danskulle tehtiin myös kolme pistoa. Dansku ei yhdelläkään piilolla saanut nähdä maalimiehen menevän täysin loppuun piiloon. Näytettiin sille maalimies metsässä ja sen jälkeen maalimies jatkoi vielä hetken matkaa eteenpäin piilolleen. Dansku teki todella laajoja hakukaaria ja etsi kunnolla. Välillä oli nenä kiinni, mutta aina näki selkeästi kun se sai hajun ja löysi maalimiehen. Haukkumiseen tehdään nyt niin, että annetaan sille seuraavissa treeneissä käsky haukkua joka pistolla. Ekalla pistolla yrittää itse alkaa epävarmasti haukkumaan, mutta lopuilla pistoilla olisi suoraan menossa pallon luokse. Ilmaisutreeniä pitää myös tehdä muutenkin, jotta koira tottuu siihen että voin kävelläkin sen ympärillä ja silti haukutaan. Myös maalimiehen eri asentoja pitäisi treeniä ja eri maalimiehillä.
Olen niin onnellinen siitä, millaisella motivaatiolla tuo ryntää metsään. Se ei ikinä laukkaa missään kunnolla, mutta kun hakuhommiin mennään niin koira vaan spurttaa metsään ja lähtee hakemaan. Se ei hae ainoastaan siitä minun lähialueilta vaan lähtee oikeasti kauas metsään hakemaan. Tänään seurasin sen hakemista. Juoksi ensin kauemmas metsään, palasi sieltä minuun päin, sen jälkeen lähti taas kauemmas metsään -> sai hajun ja juoksi maalimiehen luo. Sillä on selkeästi joku idea, mitä se siellä metsässä tekee ja olen siihen tyytyväinen.
Suunnitellaan treenisuunnitelmaa Tiitille & Serrille. Tavoitteena joskus päästä kokeisiinkin ;) Kahtellaan mitä siitä tulee, mutta Tiiti jo kovasti reenii perusasentoa, seuruuta ja maahanmenoja. Dansku osaa antaa tassua jo. Selkeä suunnitelma siis tehdä Danskista sirkuskoira ja Tiiti on vuorostaan tuleva tokokoiran alku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)