lauantai 13. maaliskuuta 2010

agittelua

Tänään oli sitten agireenit, joissa oli kyllä niin koiralla kuin omistajallakin superkivaa. Sai kyllä pois päästä ne kaikki ajatukset, että lopettais agilityn.
Treeneissä tehtiin kahta eri rataa, molemmat oli kivoja. Pääs keppejäkin tekemään ja kokeilemaan, olikohan se pimeää putkea? Pelkkä "hyppyesterata" oli tosi kiva, tais ainoastaan tuottaa ongelmia se alku siitä.
Radalla tuotti ongelmia kakkosesteeltä kolmosesteelle meno, kun Helmi tuli jalkoihin. Maria sitten tajusi, että koira katsoo mun jalkoja, jotka on valmiina valssaamaan, joten menin sitten sivuttain ja sitten meni kyllä loistavasti<3
Se ketä kiinnittää huomiota mun piirrustuksien laatuun, saa satikutia. Tossa siis kaksi putkea ja kepit ja oli kyllä kiva rata! Pimeään putkeen en saanut kyllä Helmiä kunnolla menemään vaikka kuinka yritin. Joko ei suostunut menemään ollenkaan putkeen, tai sitten meni, mutta kun huutelin toisesta päästä, juoksi toiselle puolelle putkea ja hyppäsi putken yli .__. Kyllä se ehkä siitä sitten joku kaunis päivä. Treeniä treeniä!
Lopuksi treeneissä kokeiltiin vielä putkeen lähetystä, joka ei meiltä oikein sujunut. Pitää noita eteenlähetyksiä sun muita vielä treenailla enemmän, ehkä se tästä alkaa sujua. Helmi oli nyt enimmäkseen kiinni mun käsissä, vaikkei mulla ollut namia, tai sitten se etsi maasta nameja, kun luuli että olin pudottanut ne käsistäni sinne. Mutta joo, treeniä vaan!

Reenien jälkeen iskä palautti ukille sen auton ja käytiin sitten siellä sisällä moikkaamassa, kerta kun siellä päin oltiin. Helmi kietoo ukin tiukasti pikku..kynsiensä ympärille. Ukki istui sohvalla, niin Helmi meni ja hyppäsi tämän syliin. 10sec kun ukki oli Helmiä rapsutellut, Helmi hypppäsi pois sohvalta ja juoksi keittiötä kohti, katsoen että ukki varmasti seurasi perässä. Lopulta koira sitten sai perunankuoria keittiössä ja siinä oli sitten meillä onnellinen koira.
Iskä näytteli ukille vähän mitä temppuja Helmi osaa, otin sitten kuvia siinä kun iskä näytteli, voin niitäkin lisäillä tänne huomenna.

Helmin virtsausongelmien takia ollaan tänään käyty vaikka kuinka monta kertaa lenkillä, kaksi kertaa vaan talon päässä mutta ainakin neljä kertaa kävelemässä kummun kautta, niin että koira on saanut olla vapaana. Kerran käytiin kummulla juoksemassakin, koira ei kauheen innoissaan kyllä ollut, koitti hihnaa repiä, mutta oli niitä hetkiäkin jolloin ei repinyt.
Otettiin kummulla myös paikallaoloa, perusasentoa ja seuraamista. Seuraaminen oli kuitenkin sellaista, että otin ehkä kaksi askelta ja koiran palkka namein ja kehuin. Tämän toistin kolme kertaa ja sitten annoin olla, että saatiin jätettyä hyvään suoritukseen. Myös imuttamalla tehtiin pari seurauspätkää.

Kotona oteltiin sitten vähän kaukojen harjoittelua. En oo ikinä saanut Helmiä tajuamaan, että jos komennan sen maahan ja sen jälkeen istumaan, sen pitää kuunnella. Nyt sitten sain sen tajuamaan sen, voisin videon linkitellä tänne huomenna kun pääsen äitin luokse. Edittailen tähän samaan blogimerkintään sitten. Kyllä toi koira on sitten taitava, oppii kyllä kun haluaa keskittyä. Välimatkaa ollaan vähitellen lisätty nyt kun ollaan kaukoja treenailtu, heti huomaa kun tulee liian pitkä välimatka. Mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa ;) Palkkasin Helmin siis jokaisesta kerrasta, kun se nousi makuulta istumaan, täähän on ollut ennen meiltä aivan mahdotonta, koira ei ole ennen tajunnut mitä haluan. Pienet käsimerkit koitan pikkuhiljaa jättää pois välimatkaa pidentäen.

Korvatipatkin tuli laiteltua, ei enää yritä niin paljoa vetää niitä pois, ehkä se alkaa sitten pikkuhiljaa parantua, saadaan terve koira! Heihei korvatulehdus!


Helmin kiusaamista..heitin namin ja jätin koiran odottamaan lupaa hakea se.

Meiän perusasento näin ylhäältä päin katseltuna.


Luoksetuloa.










// ja noi kuvathan meni ihan kohdilleen teksteineen.

1 kommentti:

  1. OO...toi oli kiva rata! Meilläkään ei toi pimee putki iha onnistunu :DD no treeniä treeniä! :DD

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)