sunnuntai 9. tammikuuta 2011

kontaktitreeniä again

Molempien koirien kanssa treenattiin tänään kontaktipintoja.
Helmi rupesi heti tarjoamaan ylösmenokontakteja kun otin laudan esiin. Treenattiin sitten niitä vähän aikaa ja sen jälkeen kävin hakemassa Tupen jonka kanssa oli vuorossa treenaamista.
Tupe ei tarjonnut kontakteja niin hyvin kuin Helmi, mutta kun mä olin laudan lähellä se ties että sen pitää laittaa etutassut sen päälle. Tupen isot tassut liukuu niin hyvin siinä liukkaan laudan päällä, että oli vähän siinä ja siinä pystyikö palkkaamaan oikeassa kohdassa, kun seuraavassa hetkessä koiran tassut eivät olleetkaan enää samassa kohdassa. Agilityä tuskin tullaan paljoa ainakaan jatkamaan enää, mutta kiva se on silti antaa koiralle pähkäiltävää ja niitä treenata.
Tupen kanssa ollaan myös hieman treenailtu paikallamakuuta, joka onkin sujunut ihan hyvin. Olen max. 5 metrin päässä ollut ja aikaa on ollut max. 30 sekuntia ja koira on pysynyt paikallaan. Tästä sit pikkuhiljaa pidentämään aikaa ja kun koira rupee tossa 5 metrin päässä pysymään sen 2 minuuttia, niin sit voi jo välimatkaakin pidentää. Ihmettelin kyllä, että miten se niin hyvin paikallaan pysyy jo nyt, vaikka onkin tollainen adhd-tapaus.

Helmin kanssa otettiin lopuksi sitten vielä alastulokontakteja, jotka sujuivat myös hyvin. Aluksi oli vähän hakemista, kun koira ei tajunnut mitä pitää tehdä, mutta hyvin nopeasti se sen oppi! Nyt se tarjoaa sitä jo itsestään, välillä saa vähän auttaa sitä hakemaan paikan. Tästä se lähtee. Vielä en käskysanaa viitsinyt pistää mukaan, katellaan sitten myöhemmin, kun koirakin osaa paremmin. Nyt kun jaksais koko talven työstää noita, niin kesällä vois olla sit jo kunnossa.

Helmillä on myös kaiketi taas korvatulehdus, perjantaina aloitettiin viikon kestävä lääkitys, toivottavasti auttaisi edes vähän. Sen takia vaan viikon kestävä, sillä Turun KV-näyttelyä varten pitää lopettaa ajoissa. Pitää toivoa, että punoitus laskisi ja rapsuttelu katoaisi. Tänään huomasin korvassa pienen haavankin, joka kaiketi syntynyt korvien raapimisesta. Mut ehkä se siitä sitten paranee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)