lauantai 22. tammikuuta 2011

veteraaniluokka polkaistiin käyntiin!

Tänään oli herätys klo 5.10. Siinä oli varmistelua, että kaikki tavarat mukana ja pian sen jälkeen jo lähdettiinkin kävelemään Hiekkaharjun juna-asemalle.
Koira oli vähän et mitä häh, minne me mennään, vielä pitäs nukkua, mut nopeasti innostui kun lähdettiin kävelemään juna-asemalle päin. Asemalla tuli sit joku humalainen mies häiritsemään meitä ja kyseli saako koiraa tulla silittämään. Kielsin kuitenkin ja mies yllätyksekseni uskoi ja rupesi selittämään kissojen ja koirien häntien asennoista ja vaikutuksista..
Pasilassa löydettiin nopeasti Marjon auto pihalta ja matka lähtikin Marjon ja Urkin seurassa kohti Turkua. Automatka tuntui pitkältä ja ulkona oli mitä ihanempi lumipyry ja tietkin olivat huonossa kunnossa. 8.35 oltiin kuitenkin lopulta näyttelypaikalla.

Göötit alkoivat 9.30 kehässä 16 pennuilla, joita ei ollut paljoa. Sen jälkeen kaikki urokset läpi. Urkki oli ERI VAK1 SA PU2 VA-CACIB. Veteraaniluokan koiria uroksissa ei ollutkaan.
Tuntui, että narttuja oli aivan järkyytävän paljon, kun vaan odotti että pääsisi itse kehään. Gööttejähän oli 37 kappaletta ja meidän "numero" oli 36.
Helmin tyttö Ansa, haki valioluokasta erinomaisen sijoittuen valioluokassa ensimmäiseksi. Ansa olikin lopulta ROP.
Kun veteraaninartut alkoivat, jännitti jo aivan kamalasti. Pampula-sisko haki kehästä ERI:n ja Helmikin sai sitten ERI:n! Kolmaskin veteraaninarttu (Nallenevan Viisasten Kivi) sai ERI:n. Siinä vaiheessa oli jo kauhea jännitys, että monensia ollaan. Tämä mulle tuntematon vetskunarttu sijoittui kolmanneksi, siinä meni hetki ja tuomari osoitti Pampulan toiseksi. Helmi oli siis VET1! Kehäsihteeri ilmoitti Helmin ROP-veteraaniksi ja kertoi, ettei tuomari anna SA:ta kenellekään VET-luokan koiralle. Tää ei kuitenkaan mun iloa pilannut, mun Hempukka oli ROP-veteraani sen ekassa vetskunäyttelyssä.
Isoihin kehiin me ei jäädä, nyt voi aina ajatella, et Helmi olis ollut paras veteraani jos oltais jääty ;)
Arvostelu jotenkin näin "Typical for the breed. In excellent condition with a very alert expression. Wellcarried leg. Strong topline. Good tailset. Wellangulated front vear (veal, real, reav, rear..en saa selvää tosta sanasta). Free mover."

Kiitos paljon Marjo kyydistä ja seurasta! Sit seuraavan kerran lähdette seuraks Lappeenrantaan ja erkkariin! ;)

2 kommenttia:

  1. No Lpr jäi välistä mutta erkkariin sitten!! :)

    VastaaPoista
  2. Jeps! :) Lappeenrantaan saatiinkin jo kyyti muualta, mut erkkariin kyl tullaan teidän kyydissä! ;)

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)