torstai 6. tammikuuta 2011

Loppiaismätsäri

Emmehän tietenkään voineet jättää perinteistä loppiaismätsäriä väliin, joten matka taittui tänään aamulla kohti Mäntsälää. Jo kahtena vuotena siellä käyty, joten kolmas ei ollut lainkaan yllättävä käynti.
Tällä kertaa mun matkaan lähtivät Helmi ja Nelli. Nelli tuli meidän matkaan aamulla, kun Elina toi sen mulle bussipysäkille. Matka jatkuikin siitä sitten mutkitta kohti Tikkurilaa.
Bussimatkan varrella kyytiin tuli Kristiina kameroineen pitämään meille seuraa. Sille lykättiinkin heti Helmin hihna käteen, eikä tää turhia valitellut.. Ties mihin ryhtyi kun lähti mukaan! Tikkurilan asemalle päästyä alkoikin 50 minuutin odottelu, bussit menivät niin huonosti, että oltiin asemalla siis jo 50 minuuttia ennen Z-junan tuloa. Siinä kerkesi koiria kävelyttämään ja Noorakin Juulian kanssa liittymään meidän seuraan.
9.55 saapui sitten ajallaaan Z-juna, jolla me jatkettiin matkaa kohti Mäntsälään. Junassa olikin reilusti koiraväkeä, että ahdasta meinasi tulla. Meidän viereen tuli lopulta istumaan joku juoppo ja nainen kahden koiran kanssa. Juoppo silitteli lässyttäen koko ajan tän toisen naisen koiria ja pyys lupaa juoda yhen tölkin kaljaa. Nainen sitten sano, että kunhan ei koiran päälle läikytä, niin voi juoda sen siinä. Juna onneksi tuli Mäntsälään juuri, eikä tarvinnut tätä miestä kauemmin kestää. Siinä mies sitten rupesi huutelemaan, että ei meidän tarvitse lähteä, hän sai juotua jo tölkkinsä tyhjäksi (aikaa oli mennyt ehkä 2-3min tölkin avaamisesta o___O). Juoppo kysyi myös joltakin kelpien omistajalta, paljollako kelpien voisi ostaa. Ilmoitus siitä, että koira ei ole kaupan ei suinkaan riittänyt miehelle, joten nainen oli varmasti tyytyväinen ulos päästessään..

Mäntsälän juna-asemalta ei ollutkaan niin pitkä matka K-citymarketille, joten matkalla sai koira tehtyä hyvin tarpeensa ja matka taittui mukavasti parkkihallille. Siellä oli sitten vuorossa häkin kasaaminen ja koirien ilmoittaminen mukaan. Helmille kävi surku, eli numero oli kuusi ja jouduttiin parikehään Nooran ja Juulian kanssa. Nellin numero oli 28, eli mun laskujen mukaan meidän kehien piti hyvin keretä mennä ohi Helmin kanssa, ennen kuin päästäisiin Nellin kanssa kehään.
Lopulta Nellin kehässä meni ensin Lapsi ja koira ja JH. Helmin kehässä taas pienet pennut, joita oli miljoonittain. En ymmärrä, miksei veteraaneja voinut sijoittaa ennen pentuja, kun ne kuitenkin on vanhoja ja niiden kehä on nopeasti ohi. Huoh.

Lopulta pääsin Nellin kanssa kehään ja mulla oli vähän ongelmia seisotuksen kanssa. Parin kanssa juoksutuksen jälkeen päätin, että ehkä on parempi jättää namit pois ja heti sujui paremmin! Ei koira kerjännyt jatkuvasti nameja.. Pöydällä Nelli meni tosi upeasti, ei väistänyt tuomaria yhtään. Juoksutettaessa ei koittanut mennä yhtään laukalle ja meni tosi nätisti vierellä. Sieltä tuli sitten punainen nauha, vaikka aluksi aavistelin vähän sinistä, kun alussa onnistuin säätämään kun en saanut koiraa seisomaan kunnolla. Ensimmäinen reaktio oli tietenkin jee! Ensimmäisestä mätsäristähän meille tuli sininen nauha eikä sijoitusta. Punainen olisi askel eteenpäin!

Helmin ja Nellin kehät uhkasivat ikävästi mennä päällekkäin. Kävin jo vetskujen kehäsihteerille ilmoittamassa, että saatan olla toisessa kehässä samaan aikaan. Sihteeri laittoi ylös merkinnän, että mahdollisesti myöhässä.
Pääsin kuitenkin lopulta Helmin kanssa kehään. Seisotus meni niin kuin yleensä ja ravista olin tosi ylpeä, ei koittanut kertaakaan vetää laukalle! Pöydällä olo oli kuitenkin suuri pettymys. Helmi pakitti, kun tuomari koitti katsoa hampaita ja lopulta antoi tassuakin tuomarille koittaen väistellä ja pudota pöydältä alas. Noin ei oo ikinä ennen tehnyt. Ei pelännyt tuomaria, pakitteli vaan muuten vaan ja koitti väistellä. Tiedä sitten mikä syynä. Tuomari sitten antoi Helmille punaisen nauhan, jota omistaja sitten kiroili pitkään, kun tiesi ettei punaisella nauhalla voi tulla sijoitusta..

Helmin nauhakehään pääsin ennen kuin Nellin, joten olin pelännyt turhaan. Helmin lisäksi kehässä oli 5 muuta koiraa, kaikki muut isompia. Helmi pudotettiin lopulta ensimmäisenä (PUN6 jos olisi sinne asti).
Nelli "lensi" nauhakehästä sitten ulos, vaikka meni sielläkin kyllä upeesti. Välillä saattoi kyllä koittaa hiipiä eteenpäin, elikkä sain korjailla asentoa. Nellille siis myös punainen nauha muttei sijoitusta, ehkä ens kerralla sit sininen nauha ja jo sijoitus viimeiseksi, niinhän sen kuuluis sitten mennä!

Helmi ja Nelli meni molemmat tosi upeesti. Helmin käytöksessä mua jäi tosin vaivaamaan se pöytä. Turku on kahden viikon päästä ja koira pakittaa pöydällä, ei hyvä. Saa antaa vinkkejä mitä mä teen jotta saan sen kuntoon!
Matkalla takas juna-asemalle, Helmi ja Nelli sai kirmailla vähän vapaana, molemmilla BF Gear-loimet päällä. Oliko siis vähän samiksia!

Kiitos paljon Elina, kun lainasit Nelliä mulle tonne mukaan, lainaan varmasti mielelläni toiste, jos se ei nyt kuole ton reissun takia tai rupea kammoamaan mua ihan järjettömästi! Kiitos myös Nooralle ja Kristiinalle tosi paljon seurasta!

Alla vielä pari kuvaa jotka on ottanut Kristiina Pyykölä.

Kaks blondia Nooraa koirineen ;)
Nellin pää.
Nelli pöydällä.
Helmi seisoo.
Helmin pää.
Ja Helmi vielä ravaakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)