maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hyvää vappua!

Kuten otsikkokin jo sanoo, niin hyvää vappua kaikille! Mun pieni australianpiru(paimen)koira Vinna on osannut taas ihastuttaa, raivostuttaa ja aiheuttaa mulle sydämentykytyksiä tässä viikonlopun aikana, niistä sitten tarkemmin alla.

Nyt kun pellolta on lumet sulaneet, ollaan alettu käydä siellä useammin ja V on kovin tykännyt juosta siellä vapaana. Samalla sille on löytynyt uusia lempinimiä, mm. Viivii, Viiku ja Viika. Oon myös parina kertana huomannut, että on lipsahtanut suusta Vinka. Alussahan kun arvoin sen nimeä, mietin josko siitä tulisi Vinka, se oli siis toinen vaihtoehto Vinnan rinnalla. Lopulta siitä sitten tuli kuitenkin Vinna, koska se oli erikoisempi nimi, eikä sen nimistä koiraa ihan heti tuu vastaan toista.
Pääsin vasta sanomasta, että Vinna ei oo pitkään aikaan pistänyt ulkona ranttaliksi. Nyt se kuitenkin on eilen ja tänään taas yrittänyt repiä mun hermot riekaleiksi (ihan kirjaimellisesti siis). On nappassut mua naamasta, repinyt mun vaatteita, purrut käsiä ja hyppinyt samalla niin että eteenpäin kävely on täysin mahdotonta. Tänään kuitenkin sain ekaa kertaa sen rauhoittumaan maahan parin minuutin tappelun jälkeen. Oli tosi hienoa, kun se rauhassa makasi maassa ja antoi silitellä. Kuitenkin kun jatkettiin matkaa niin aloitti riekkumisen uudelleen, mutta sain sen loppumaan melkein heti.

Tänään käytiin myös taas autotien laidassa kävelemässä (tosin käytiinhän viime yönäkin puolenyön jälkeen mut sillon ei kauheesti ollut liikennettä...) ja Vinku käveli oikeen nätisti hetkittäin. Ajattelin antaa sille luvan purra hihnaa hetken sen jälkeen, kun auto oli mennyt ohi, sillä kiihtyi siitä aina niin paljon että tarvitsi jotain suuhun. Sen jälkeen hihnan pureminen ei enää ollutkaan niin kivaa, kun se oli sallittua, halus kovin sen jälkeen purra mua, mutta tarjosin aina hihnaa tilalle ja näin saatiin matka tien laidassa meneen hienosti. Sen jälkeen Vinna ei tosin meinannut ymmärtää, miksei se saanut purra hihnaa myös kun ei kävelty autotien laidassa... Pitää tulevaisuudessa muistaa ottaa sille joku lelu mukaan mitä saa järsiä, sillä haluun kuitenkin päästä joskus tosta hihnan puremisesta eroon.

Perjantaina tai lauantaina kun tultiin pois pellolta, Vinna osas säikäyttää oikeen kunnolla. Se oli vapaana tiellä, mikä johti pellolle ja tien varressa on lampi.. Lampi joka oli vielä osaksi jäässä, jään ympärillä meni sellanen vesirinkula. Kerkesin vaan tajuta, että Vinna otti hulluaussielapsi-ilmeensä ja lähti täysiä juoksemaan. Siinä se juoksi ja oli jo ilmassa ennen kuin sain huudettua sille mitään. Jää päästi äänen kun 17 kiloa Vinnaa laskeutui sen päälle ja olin jo ihan varma että nyt se koira putoaa sinne veteen kun se jää pettää. Ei onneksi pudonnut ja samalla hetkellä kun Vinna laskeutui jäälle se jo ponnisti ja hyppäsi pois sieltä. Pelkällä säikähdyksellä vaan selvittiin siis :) Tuo lampi on aina ollut kielletty paikka, joten neiti oli päättänyt repäistä ja tehdä jotain kiellettyä.
Oon lähes varma, että Vinnasta tulee kunnon vesipeto kun jäät vaan lähtee ja pääsee uimaan. Nyt se jo niin innoissaan juoksee vesilätäköiden ja ojien läpi, koska siitä kuuluu sellainen kiva ääni! Samasta syystä se rakastaa hyppiä lumihangessa ja juosta pusikoiden läpi. Se haluaa kuulla sellaisen kivan äänen! Voin kuvitella miten putkihullu siitä vielä agilityn puolella tulee, kun siitä putkestakin kuuluu sellainen kiva ääni kun siitä menee ;)

Vinna syö taas hyvin, sillä oli vaan joku hetkellinen nirsoiluhetki. Ollaan siis päästy myös tokoilemaan hieman! Oon myös tehnyt kaksi kertaa Vinnalle pienen namijäljen, haluaisin tonnikalajäljen vetää sille tuonne talon taakse joku päivä, pitäis muistaa vaan ostaa sitä tonnikalaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)