maanantai 6. elokuuta 2012

Sawo show ja erikoisnäyttely 2012

Elikkäs lähdettiin torstaina Kuopioon Martan ja Helmin kanssa. Päästiin Kuopioon Martan kasvattajan Kirsin kyydillä ja majoituttiin heidän kanssaan samaan paikkaan.

Perjantaina aamulla oli tiedossa sateinen näyttelypäivä - joka tosin oli kaikkea muuta kuin sateinen! Oltiin varauduttu vesisateeseen, mutta sitähän se ei suinkaan ollut, vaan aurinko paistoi ja oli 26 astetta lämmintä. Siinä ei paljoa ollut sadevarustuksesta hyötyä.. Oltiin näyttelypaikalla yhdentoista aikaan ja gööttien oli tarkoitus alkaa 12.15. Toisin kävi, ne olivat yli tunnin myöhässä ja siinähän se oli kiva pienen Martan kanssa odotella omaa vuoroa päästä kehään. Tuomarina kehässä oli kreikkalainen Stelios Makaritis ja kirjoittavana kehäsihteerinä oli meidän entinen ryhmänohjaaja Krista! Tuomari vaikutti tosi mukavalta ja mikä tärkeintä, piti Martasta. ;)
Martta esiintyi ihan kivasti, kehässä oli nameja maassa ja Martta olisi kovin halunnut syödä ne eikä seisomisesta meinannut lopuksi tulla enää mitään. Hyvin se silti selvitettiin. Martta voitti toisen narttupennun ja oli näin PEK1. Se sai sen lisäksi kunniapalkinnon ja oli ROP-pentu! Hienosti siis ensimmäiseksi näyttelyksi. Martan arvostelu "Excellent type all over. Beatiful head expression, proportions. Excellent eyes, ears. Beatiful neck, excellent angulated both ends. Excellent topline, croup, tailset. Very nice spring of ribs. Very nice loin. Excellent coat. Very sound mover.", suomennettuna "Erinomainen tyyppi kaikin aloin. Kaunis pää, ilme ja mittasuhteet. Erinomaiset silmät ja korvat. Kaunis kaula. Kulmaukset molemmissa päissä erinomaiset. Erinomaiset ylälinja, ristiluu, lanne, lantio ja hännän kiinnitys. Erittäin kaunis rintakehä. Erittäin kaunis lanne. Erinomainen karvanlaatu. Erittäin tasapainoinen liikkuja." Martan mummo Geeba, oli hienosti VEK-ERI1 SA PN1 ROP ROP-vet RYP4 BIS-VET3. Ehkä Martta ottaa Geebasta vielä mallia joskus?

Lauantaina piti myös sataa, mutta eipä silloinkaan kuin pari kertaa tihuttanut vettä ja muuten aurinko paistoi ja oli lämmin. Meillä oli silloin tiedossa kaksi näyttelyä, Sawo shown näyttely sekä länsigöötanmaanpystykorvien erikoisnäyttely. Ensin oli Sawo shown näyttely, jossa tuomarina oli Göran Bodegård. Martta esintyi paremmin kuin eilen, energiaa sillä oli kyllä myös enemmän. Tällä kertaa kehässä kävi vain Marttaa ennen yksi urospentu, joka ei saanut KP:ta. Martta kuitenkin veti taas potin itselleen, ollen ROP-pentu ja saaden KP:n. Martan arvostelu tässä vain suomennettuna "Sievä feminiininen, mutta vielä aika pentumainen. Aavistuksen kevyt kuono-osa, hyvä etuosa, hieman suora takaa. Liikkuu oikein ja hyvin asettunut häntä."

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Muita+koiria/L%E4gpys+Pilvi%2C+Stara%2C+Coco%2C+K%E4nkk%E4+ja+Geeba/+Kirsi/martta3.jpg/_smaller.jpg http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Muita+koiria/L%E4gpys+Pilvi%2C+Stara%2C+Coco%2C+K%E4nkk%E4+ja+Geeba/+Kirsi/martta1.jpg/_smaller.jpg

Sen jälkeen oli  vuorossa erkkari, josta odotuksena oli vain KP. Tuomarina oli Bo Skalin Ruotsista. Martta kuitenkin sai KP:n ja voitti luokassaan toisen nartun. Sen lisäksi se voitti pikkupentujen parhaan nartun ja oli aika nähdä tulisiko siitä ROP- vai VSP-pentu. Tällä kertaa Martta oli VSP-pentu ja ROP-pentuna oli Reino (Cimillan Xantos Xtramakee) ja oli ehdottomasti ansainnut voittonsa! Se oli meidän porukan Pilvin (Bodeneis Fanny Fasta) pentu. Martan mummo Geeba veti erkkarista kunnon potin mukaansa ollen ROP ja ROP-veteraani! Martan arvostelu tässäkin vain suomeksi "Feminiininen narttu. Ihastuttava asenne. Rungon täytyy tulla vähän syvemmäksi. Hyvä pää, kallo voisi olla leveämpi. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Voimakas selkä. Seisoo oikein hyvin tassuillaan. Erinomainen turkki ja väri. Oikeat merkit. Liikkuu hyvin. Miellyttävä asenne kehässä. Esitetään hyvin."
Päätin myös yllättäen lähteä Martan ja ROP-pentu Reinon kanssa parikilpailuun erkkarissa. Pennut esiintyivät tosi loistavasti ja päästiin niiden kanssa neljännelle sijalle asti! Kiitos Miia kun lainasit Reinoa mulle Martan kaveriksi parikilpailuun.

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Muita+koiria/L%E4gpys+Pilvi%2C+Stara%2C+Coco%2C+K%E4nkk%E4+ja+Geeba/+Kirsi/parikisa1.jpg/_smaller.jpg http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Muita+koiria/L%E4gpys+Pilvi%2C+Stara%2C+Coco%2C+K%E4nkk%E4+ja+Geeba/+Kirsi/parikisa3.jpg/_smaller.jpg

Tänään Martta ei mennyt kehään, mutta Martan mummo Geeba oli siellä VSP ja ROP-veteraani. Pilvi haki kehästä erittäin hyvän. Tänään näyttelypaikalla tuli sitten se kunnon sade mitä oli uhkailtu koko viikonlopun ajan.. Ei se kauaa kestänyt mutta tarpeeksi kauan kastumiseen! Tuli kunnolla rakeita ja kaikkea, mutta selvittiin siitä, Geeba ei silti valitettavasti sijoittunut BIS-VET kehässä.

http://helmivin.kuvat.fi/kuvat/Muita+koiria/L%E4gpys+Pilvi%2C+Stara%2C+Coco%2C+K%E4nkk%E4+ja+Geeba/+Kirsi/helmi1.jpg/_smaller.jpg
Helmi 9v 7kk
Kiitos todella paljon seurasta kaikille ja onnea muillekin menestyneille! Kiitos suuri myös Linnealle, joka otti Vinnan hoitoon meidän Kuopion reissun ajaksi.

Kuvia tulossa tähän postaukseen lisää kun kerkeän niitä latailla nettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)