keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kolme tuntia tallikoirana

Vinna sai tänään klo 12.30-15.40 välisenä aikana toimia tallikoirana. Otin sen mukaan tallille (Suomen hevostaitokeskus), jossa suoritan työssäoppimista. Ketään hevosta ei kuuleman mukaan ollut madotettu kahteen viikkoon, joten hyvillä mielin otin Vinnan mukaan. Silti olin vähän tarkkana sen suhteen, että kuinka paljon se sitä hevosen lantaa sieltä söi. Aika hyvin pysyi mun ja Susannan lähellä tallilla, vaan pari kertaa meinas lähteä jonnekin haahuilemaan (itseasiassa kerran lähti ja sain lähteä hakemaan sitä). Tallilla oli kaksi hevosta sisällä, toinen jonka jalassa oli jotain vikaa ja toinen oli ori. Näitä Vinna ihmetteli pariin kertaan, muttei sen erikoisemmin niistä välittänyt. Loppuajasta tallilla liikkui enemmän ihmisiä ja hevosia tuotiin sisälle ratsastustunteja varten, mutta Vinna käyttäytyi oikein mallikkaasti. Sai olla ylpeä siitä :-)
Aika väsynyt tyttö lähti tallilta lopulta mukaan ja uni onkin maistunut tosi hyvin sen jälkeen. Ulos ei oo meinannut saada neitiä käymään ja kun rokotuksille piti raahata vielä niin sekin oli liian raskasta Vinnan mielestä. Ruokakin on maistunut ja annoin sille vähän enemmän ruokaa kuin normaalisti. Oli sillä kuitenkin rankka päivä ja on tuollainen laiheliinikin vielä.

Tallilta lähdettäessä nähtiin Dante-kelpie, joka oli ilmeisesti navetalta lähtenyt omille teilleen. Dante ei ollut enää niin avoin kun on aiemmin ollut, oon saanut monet kerrat suuttua sille kun on tullut Helmin ympärille hyppimään. Nyt se pysytteli ensin etäällä karvat pystyssä mutta tuli sit lopulta haistelemaan ja olisivat leikiksikin pistäneet Vinnan kanssa. Dante oli tosi varautunut, se loisti siitä kauas. Vinna oli kuitenkin nätisti ja näytti siltä että heittää Danten eteen kohta selälleen. Kiva että pääsi V Danteakin moikkaamaan, taas yksi koiruus lisää!

Vinna sai tänään nelos- ja raivotautirokotteet. Alunperin sovittiin että pelkkä nelosrokote, mutta päädyin laittamaan ne samaan aikaan kuten muillakin meidän koirilla on aina tehty. Vinna oli tosi reipas, väsynyt vaan. Eläinlääkäri kurkkasi myös suuhun, jossa kaikkki oli ok. Oon itse huomannut, että Vinnalla tulee sieltä uusia hampaita ja niinhän se pitääkin. Nelosrokote maksoi 45,50€, rabies-rokotteen kanssa 50€, passista tuli lisähintaa 5€ + vero 1€. Käytiin Kiteen kaupungineläinlääkärillä Pia Hjerppellä.
Käytin Vinnan vaa'alla myös eläinlääkärin luona ja painoa oli 11,4kg. Mitat on siis nyt 43cm/11,4kg. Eläinlääkärissä käynnin jälkeen Vinna sai käydä vähän tutustumassa yhden viime vuoden eläintenhoitajan ehkä pian vuoden ikäiseen koiranpentuun. Vähän jännitti mutta uskalsi mennä!

Ilonaihe numero kymmenen on se, että Vinna ei välitä hevosista juuri yhtään ja tallin ääniinkin tottui kohtuu nopeasti ja reipastui paljon. Välillä kävi hevosia ihmettelemässä, muttei juurikaan välittänyt niiden olemassaolosta. Jos hevonen talutettiin talliin sisälle meidän ohi, Vinna oli enemmänkin utelias kuin pelokas sitä kohtaan. Yritti mennä haistelemaan ja lähteä perään kipittämään ja olisikin mennyt jos ei olisi ollut aina silloin hihnassa. On se vaan niiiiin pätevä tallikoiran alku!

Huomenna suuntana Vantaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)