maanantai 9. tammikuuta 2012

Kiteellä ollaan!

Eilen illalla saavuttiin sitten Kiteelle. Tikkurilan asemalla Vinnaa jännitti tosi paljon, mutta junassa rauhoittui nukkumaan. Koko junamatka menikin nukkuessa, välillä heräsi kuitenkin järsimään sellasta purutikkua minkä olin ottanut sille mukaan.
Ensimmäinen yö Kiteellä meni tosi hyvin, otin sen sänkyyn nukkumaan, mutta Vinna oli sitä mieltä että hän nukkuu mieluummin lattialla ja näinpä se pääsikin sitten lattialle nukkumaan.
Susannalla on täällä ollut nyt mukana sen siskon Vella-koikkeri, jonka kanssa Vinna on saanut olla tekemisissä. Käytiin myös tänään yläkerrassa katsomassa Emmin uutta Lenni-koiraa. Susannan ja Vellan kanssa lähdettiin sitten tänään käymään ulkona vähän pidemmällä ja koirat saivat juosta melkein koko matkan vapaana. Vinna ihan koko ajan ärsytti Vellaa joka moneen otteeseen ärähti sille vähän Helmimäiseen tyyliin. Vinna ei tietenkään voinut uskoa, vaan ärsytti toista ihan jatkuvasti.

Saas nähdä miten toisen ensimmäinen yksin jääminen sujuu, lattia on täynnä purutikkuja ja kongi pitäisi ottaa pakkasesta jo pois. Mitä te lukijat muuten olette kongien sisään laittaneet? Tuottaa mulla hieman ongelmia keksiä mitä sinne voi laittaa.

Tänään käytiin muuten jo hevosiakin katsomassa, pitää puhelimesta siirtää kuva koneelle niin saa tännekin jotain muuta kun tekstiä!

7 kommenttia:

  1. Ainakin maksalaatikko/koiranmakkara tai kiinteä purkkiruoka pysyy kongissa mainiosti. Maksamakkarakin käy varmasti. Itse ollaan noita meidän vanhemmille koirille jätetty kongit niin, että laittaa sisään papanoita ja perään muutama siivu juustoa ja sitten mikroon. Hetkeksi jääkaappiin/pakkaseen ja juusto kovettuu niin, että jämäyttää papanat kongiin:)

    Meillä Lumo on ainakin oppinut jo olemaan hienosti "yksin". Ihan yksinhän sen ei oo tarttenut olla, kun on Isla samalla puolella sen kanssa ja ei oo ulinaa kuulunut. Aktivointipallolla leikki ja nukkuivat muun ajan. Kannattaa googlettaa sellanen ohjelma kuin audicity ja ladata koneelle. Sen jättää äänittämään, kun lähtee pois niin saa vähän käryä, että mitä koira puuhailee kotona ja uliseeko kovasti. Alkuunhan saattaa ulistakin, mutta yleensä aika nopeasti oppii ettei se auta. Varsinkin, jos kyse on ns. komennusulinasta, jolla koiran tarkoitus on vain komentaa ihmistä takaisin luokseen (meidän Uuno harrastaa tätä toisinaan edelleen lähtötilanteissa:D).

    VastaaPoista
  2. Ai niin ja kannattaa hakea pihalta joku halko/pari keppiä Vinnalle, jos se vaikka tajuaisi käyttää hampaitaan niihin mielummin kuin kiellettyihin asioihin:)

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos vinkeistä!
    Just tänään ostin sulatejuustoa, josko sitä sais jotenkin tungettua kongin sisälle. Tuo papanoiden sisälle laitto + juustosiivujen perään laitto toimisi varmaan tosi hyvin, tuo malttaisi varmaan paremmin sitten yrittää saadakin ne pois sieltä.

    Mulla onkin toi ohjelma jo, kun Helmin aikana pari kertaa äänittelin täällä. Vinnan kanssa ei vaan uskalla jättää, kun voi purra koneen johdot poikki :/ Ainakaan ei oo huutanut kun oon lähtenyt ja sillonkin kun tuun takasin niin nukkuu tyytyväisenä. Pitää kysellä muilta ketä täällä asuu, että onko se ollut hiljaa.
    Pitää kanssa katsella, josko tuolta ulkoa löytäisi lumen alta pari keppiä, vaikuttaa hyvältä idealta jättää sille pari keppiä tuonne!

    VastaaPoista
  4. Jauhettua broilerinsiipeä, sitä löytyy esim murrenmurkinan valikoimasta! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Pitää pitää mielessä kun seuraavan kerran tuun Vantaalle.

    VastaaPoista
  6. usein rusinatonta maksalaatikkoa.

    Kun Vinna oppii tyhjentämään niin seuraava askel on että laitat hetkeksi pakkaseen, siinä sitten joutuu tovi odottaa että saa sisällön ulos. toinen vaihtoehto on että laittaa hieman maksalaatikkoa ensin ja sitten muutama siivu juusto ja pari sekuntia mikroon (ja tosiaan vaan pari sekkaa, kuumenee nopeasti) siinä sitten on tekemistä kun juusto sulaa maksalaatikon päälle ja jähmettyy ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Milla! :) Pistetään mieleen.

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)