tiistai 17. tammikuuta 2012

Vinna 10vk

Vinna 10vk osaa mennä suuren suurella käsiavulla maahan. Työn ja tuskan takana ollut, että tuo maailman nirsoin koira menee lihapullan perässä maahan (lelulla ei keskity yhtään). Monta kertaa oon yrittänyt houkutella tuloksetta, aloin jo palkkaamaan sitä aina siitä kun näin että se meni maahan makaamaan ja tsädää tänään aamupäivällä se meni maahan lihapullan perässä. Tassun antamista ollaan myös harjoiteltu (tassu -käskyllä annetaan oikea tassu, vasen on toinen), ja tassu -käskyllä tarjoaa kovasti väärää tassua, vaikken ole sitä siltä kertaakaan pyytänyt.
Istuminen sujuu jo hyvin, kunhan Vinna malttaa vaan keskittyä. Alkaa myös oppia, että hihnasta ei pääse sisällä irti ennen kuin istuu ja katsoo silmiin. Ruokaan ei myöskään saa koskea ennen silmiin katsomista, siitä ollaan monet kerrat tapeltu (joskus tuo koira siis haluaa jopa syödä!), mutta useimmiten Vinna sen ymmärtääkin.

Vinna pääsi eilen säikähtämään meidän rikkinäistä uunin peltiluukkua. Se pamahti itsestään auki kun Vinna oli lähellä ja sen jälkeen tuo tyttö istui eteisessä ja vaan tuijotti. Kun vein omaan huoneeseen niin sielläkin vaan istui sängyllä ja katsoi eteensä. Koitin lihapullia syöttää sille uunin vieressä, mutta neitiä pelotti niin paljon, että annoin mennä kun rauhoittui uunin viereen. Tänään uskalsi kuitenkin itse mennä nuuskaisemaan uunia varovasti, ehkei se sitä kovin pahalla siis muistele, en nimittäin ois uskonut että se uskaltais yksin mennä haistelemaan sitä.

Mulla on ollut itsellä nyt navettaviikko ja Vinna on eilen käynyt hoidossa sitten luokkakaverin luona. Vein ennen neljää Emmi-Lotan luo yläkertaan ja seitsemän jälkeen vaavi tuli takaisin kotiin. Nätisti oli tyttö kuulemma ollut, ulkona olivat käyneet, leluilla leikkineet ja Vinna oli myös nukkunut jonkin aikaa. Mielellään vien tytön Emmi-Lotan luo uudelleenkin, kiitos suuri kun otit sen pariksi tunniksi sinne :-) Mieluummin niin kuin että täytyy olla kauan yksin.

Kuvia koitan lisätä tänään tai viimeistään huomenna. Uutta seisotuskuvaa pitäisi koittaa otella, Vinna on nyt n. 34cm korkea.

2 kommenttia:

  1. Lumokin pudotti semmoisen lasitiililampun keskellä yötä lattialle, säikähti niin, että huusi suoraa huutoa monta minuuttia (olin varma että nyt siltä katkea jalka tai jotain!) ja sit vaan rauhottu ja unohti. Ihme tyyppi :D

    VastaaPoista
  2. Okei. Nyt tuo ei onneks sitä enää pahalla katso, kaverin koira vaan säikkyy sitä ja tuntuu että siitä se levottomuus ainakin lähtee tarttumaan sit :/ Tänään kaveri koitti sitä vähän teippailla mutta saapa nähdä kuinka kauan se pysyy.. Aiemmin Vinna ei ollut moksiskaan mistään kovista äänistä, mut nyt musta tuntuu että se heti on varuillaan kun jostain kuuluu jotain.

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)