keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Ruokapähkäilyä..

Kai se pitää alkaa hyväksyä, ettei tuo Jahti&Vahti sovi Vinnalle. Mistäköhän sitä ruokaa sitten hankkisi? Tänään aamulla taas oli kakat kiinteät, yhdeltätoista vähän löysemmät ja sit neljältä vieläkin löysät. Illaksi varmaan taas rauhoittunut ja ok. Satunnaisesti myös saattaa oksentaa, sitä tosin teki jo silloin kun söi pelkkää ANFia. Tänään tuli taas kaikki ruuat ylös pari tuntia syömisen jälkeen. Ei ymmärrä :/
Kotoa napataan Royal Caninin ruuat mukaan ja sekoitellaan sitä tuonne sekaan nyt kun ANF alkaa olla loppu. Sit viikonloppuna jos päästään kotiin, niin napataan sieltä myös Brit Carea mukaan, katsotaan jos käytäis katsomassa löytyiskö jostain jotain toista penturuokaakin. Mitähän sitä vois kokeilla?

Minni vaihtaa myös ruokaa, Brit Caren kanssa kakkaa tosi paljon! Syö 2krt päivässä, mutta saattaa kakata jopa kuusi kertaa päivän aikana, taitaa tulla siis kaikki läpi mitä syö. Saas nähdä mihin sitä sen kanssa päädytään sitten. Brit Caren Venison ruokaa onkin meillä sitten tynnyrillinen kotona, sitä saa hyvän aikaa sitten kannella Kiteelle kun vähän kerrallaan tuodaan..
Helmin vatsa on jatkuvasti taas löysällä, ruokavaliossa siis joku mättää. Äiti kävi kaupasta ostamassa lisää luita, valmiita kasvissoseluumixejä ja vielä luujauhoa, ehkä syy löytyisi siitä, ettei ole saanut tarpeeksi luuta? Ennen vatsan veti kovalle kun sai luita 6-7 päivänä viikossa ja nyt on saanut 3krt viikossa ja voi olla että se on sitten liian vähän. Katsellaan!

Eilen käytiin Vinnan kanssa taas vähän pidemmällä lenkillä ja sai juosta vapaana niin lujaa kun kintuistaan vaan pääsi. Olispa sillä vaan joku koirakaveri kenen kanssa purkaa tota energiaa.. No ehkä sitten, kun meidän soluun tulee toinen koira nyt tässä lähiaikoina?
Alkoi taas ulkona näykkiä mua pohkeista ja yritti hyppiä ja purra mun takkia ja kaikkea mitä toinen ikinä vaan keksikään.. Huudahdin sille kun nappasi kunnolla pohkeesta kiinni ja toinen juos 10 metrin päähän ja jäi sinne tuijottamaan eikä suostunut tulla enää lähemmäs. Kun lähdin sitten kävelemään toiseen suuntaan, niin kyllähän se sieltä sitten lopulta varovasti perään lähti ja antoi ottaa kiinni. Hihnassa käveli heti nätisti ja lopetti sen mun puremisen. Tuntuu muutenkin niin turhauttavalta, kun millään en saa sitä lopettamaan sitä puremista sitten kun neiti sen päättää aloittaa. Vaikka ja mitä kokeiltu ja silti toinen on vaan puremassa mua koko ajan. Mietin jos ottaisin Minninkin tänne kotoa tullessa, mut tuleeko siitä sit vaan ihan katastrofi kun mulla on kaksi pentua jotka koittaa painia hihnassa..

Vinna on tänään madotettu ja rokotuaika varattu - 31.1 klo 11 mennään eläinlääkäri Pia Hjerppen luo :-)

5 kommenttia:

  1. Islakin oksensi j&v:t ulos ja sillä oli vatsa sekaisin. En tiedä niistä vai juoksujen takia, mutta Nutrolla on vatsa pysynyt nyt kunnossa ainakin (vaikka nirsoaa sitäkin...). Meillä on nyt säkki j&v:tä tuolla syöttämättä, mutta kokeillaan varmaan sitäkin vielä joskus :)

    VastaaPoista
  2. Yks kokeilemisen arvonen on kans robur :) Dustylle ainakin on sopinu huomattavasti paremmin kun Hill's mitä se ennen söi. Tosin en mä tohonkaan vielä oo tyytyväinen...eli siirrytäänpäs kokeilemaan Orijenia ja sekaruokintaan :D Tosta orijenista oon kans kuullut pelkkää hyvää

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille! :) Nutroa (+ vähänJ&V Energiaa) Minni taisi yhdessä vaiheessa syödä, mutta Minnillä tais siihen aikaan olla vatsa koko ajan löysällä.
    Pitää katella eläinkaupassa mitä sitä keksisi, paljon on ruokia mitä houkuttaisi kokeilla! Pitää kans miettiä mitä jaksaa kantaa junassa :/ Katsellaan!

    VastaaPoista
  4. Mulla on toisen rotunen koira, kun sulla, mutta mä suosittelen Acanaa. Mun koira syö Acanan Grasslands:ia, joka on lammas-riisi- ruoka. Se on viljaton, paljon lihaa yms. Ja meille se on ainakin maistunut tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos! :) Nyt tosiaan ostettiin RC:tä ja katsellaan miten se sopii. JV voi olla kanssa että se sopiikin nyt kun vatsa ollut ok ja tälleen.

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)