perjantai 6. tammikuuta 2012

Vinna kasvaa..

..isoksi ja pahaksi! Äiti jo odottaa että pääsee meistä eroon, kun Vinnasta on tullut kunnon termiitti. Hakee eteisestä kenkiä ja juoksentelee ne suussaan pitkin taloa, yrittää pureskella johtoja ja kiusaa kissoja. Ja menee tietty kiellettyihin paikkoihin. Saa nähdä miten se Kiteelle sopeutuu, kun siellä ei ole toista koiraa sen tukena. Pitää myös itse kehitellä paljon enemmän tekemistä, kun ei ole Minniä riehuttamassa sitä. Tytöllä on myös sitten enää yksi huone käytettävissä, joten sekin voi tuottaa ongelmia. Saas nähdä kuinka pian saa viedä toisen sängyn pois mun huoneesta siellä, jos tuo pentu alkaa sängyn jalkoja jyrsiä.

Helmi ei oo enää oksennellut, tärissyt tmv ja alkaa apeuskin olla voitettua. Syö ruokaa normaalisti ja juo vettä kohtuudella. Viime yön valvoin osaksi sen kanssa, heräilin jatkuvasti ja annoin sille välillä juotavaa ja jos sattui oksentamaan niin siivosin oksennukset. Koitin myös käyttää kerran ulkona, muttei tehnyt ulos mitään. Lähes vuorokauden oli pissaamatta, mutta olikin aikalailla oksennellut suklaata. Nyt onneksi nukkuu tyytyväisenä vieressä. Eilen olin tosi huolissani, kun Helmi the maailman ahnein koira ei suostunut syödä yhtään, mutta aamulla onneksi ruoka maistui. Aamuinen oksennus taisi olla tyhjän mahan oksennus.
Katsokaa ihmiset oikeasti, ettei ne koirat syö suklaata, siinä voi oikeesti käydä huonostikin. :-(

Minnillä oli myös tänään ensimmäinen match show! Meille jo joka vuotiseksi perinteeksi muodostunut Mäntsälän match show kutsui myös tänäkin vuonna, vaikka lähtö olikin Helmin takia vähän kiikun kaakun. Lähdin kuitenkin Minnin kanssa matkaan ja päivä sujuikin tosi hienosti!
Ensin mentiin bussilla Koivukylään ja täältä junalla Tikkurilaan, Tikkurilasta taas junalla Mäntsälään josta käveltiin Supermarketin parkkihallille. Minni matkusti tosi nätisti junassa ja bussissa ja suostui menemään niihin jopa itse sisään ja tulemaan ulos! Tosin junat olivat sellasia matalalattiaisia niin uskalsin päästää Minnin itse menemään, jos olisi ollut portaat niin en kyllä olisi laskenut menemään itse.. :-D
Minni esiintyi tosi hienosti, mua vähän epäilytti että miten se menee, kun ei olla hihnassa ravaamista oikeen harjoiteltu ja seisominenkin menee vähän kiikun kaakun kun Minniin on vaikea saada ryhtiä. Linda ehdotti, että kokeilisin miten Minni esiintyy namien kanssa, kotona se on aina ollut täysin mahdotonta, mutta tuolla se onnistui hyvin! Minni esiintyi paljon ryhdikkäämmin ja se oli helpompi saada seisomaan. Juoksuttaessa en nameja käyttänyt, kun sillä onnistun vaan pilaamaan liikkeet. Antoi tosi nätisti tuomarin katsoa hampaat ja kopeloida itseään, olisi voinut mennä huonomminkin. Parkkihallissa myös kaikui, joka aluksi aiheutti Minnin stressaantumisen, mutta nopeasti se palautui siitä jännityksestä ja oli taas lähes oma itsensä.
Ensimmäisen mätsärin saldona oli lopulta sitten sininen nauha eikä sijoitusta, mutta oon silti tosi ylpeä tuosta pienestä vekarasta! Esiintyi tosi paljon paremmin kuin olin ajatellut, enkä olisi missään vaiheessa voinut uskoa sen menevän noin hyvin. Voi olla tyytyväinen, nyt on mätsärikärpänen purrut ja tekisi mieli lähteä uudelleen mätsäröimään.. Ehkä sit keväämmällä!
Kiitos Linda ja Ruu seurasta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)